szerző:
hvg.hu

Emelte a tétet a Zerodium: akár kétmillió dollárt is hajlandó fizetni annak, aki az elvárásainak megfelelően talál sérülékenységet az Apple operációs rendszerében.

Körülbelül négy éve alapították meg a francia Vupen startupjaként a Zerodium nevű biztonsági céget az Egyesült Államokban. A vállalkozás óriási összegeket fizet a feltárt sebezhetőségekért, majd ezeket kormányhivatalok, bűnüldözési szervek számára értékesíti szerte a világon.

A Zerodium a napokban jelentősen megemelte a nulladik napi sérülékenységeket felfedők jutalmát. A legnagyobb halnak az Apple operációs rendszerét, az iOS-t tartja: kétmillió dollárt (ez körülbelül 560 millió forintnak felel meg) kaphat az, aki távolból, felhasználói interaktivitás nélkül tud végrehajtani iOS jailbreaket, magyarán képes feltörni a rendszert. A cég korábban 1,5 millió dollárt fizetett olyan táv-jailbreakért, amelynél szükség volt minimális felhasználói beavatkozásra is.

©

A cég megduplázta azon RCE (remote code execute, távoli kódvégrehajtás) exploitok felfedését, amelyek a biztonságos üzenetküldő szolgáltatásokat (pl. WhatsApp, iMessages, SMS/MMS appok) érintenek: a korábbi 500 ezer dollár helyett már egymilliót lehet kapni az ilyen sérülékenységekért. Ami érdekes: a Signal appnál maradt a félmilliós jutalom.

A kifizethető összegeket és az elvárásokat a Zerodium weboldalán lehet közelebbről is tanulmányozni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Újra árat emel a posta

Újra árat emel a posta

Nagyjából ezren vonulnak az Andrássy úton a Várkert Bazár felé

Nagyjából ezren vonulnak az Andrássy úton a Várkert Bazár felé

A francia szélsőjobb kihátrál az egyik legnagyobb melléfogásából

A francia szélsőjobb kihátrál az egyik legnagyobb melléfogásából

Jupiter-méretű fekete lyukat fedezhettek fel a tudósok

Jupiter-méretű fekete lyukat fedezhettek fel a tudósok

Már az RTL csatornáin is "jobban teljesít" Magyarország

Már az RTL csatornáin is "jobban teljesít" Magyarország

Hadházy végrehajtót fogad, ha Bayer nem kér tőle bocsánatot

Hadházy végrehajtót fogad, ha Bayer nem kér tőle bocsánatot