szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Instagram fejlesztői a következő hónapokban teszik elérhetővé azt az új funkciót, amivel fellebbezhet a felhasználó, ha egy bejegyzését szerinte jogtalanul törölték. De nem ez lesz az egyetlen változás a platformon.

Az Instagramnak volt eddig egy komoly hiányossága. Bár a felhasználók jelenthették azokat a tartalmakat/profilokat, amelyeknek szerintük semmi keresnivalója a platformon, a védekezésre nem volt lehetőség. Ilyen esetben ugyanis az adott felhasználó kérheti, hogy a moderátorok nézzék át az általa feltöltött kontentet, és annak alapján hozzák meg az "ítéletet".

Mindez hamarosan megváltozik, a cég fejlesztői ugyanis egy New Yorkban megtartott eseményen úgy nyilatkoztak, néhány hónapon belül érkezik a "fellebezésre" lehetőséget adó funkció az Instagramra. Mindez lehetőséget ad majd a felhasználóknak, hogy az alkalmazáson belül kérjék a problémásnak ítélt tartalom felülvizsgálatát. Ilyenkor, ha valóban tévedés történt, az ígéret szerint az Instagram visszaállítja majd a posztot.

A funkció első körben a meztelenség miatt jelentett képekre vonatkozik az egyéni felhasználók esetében. Később azonban akár az eltávolított profilok visszaállítására is lehetőséget adhat majd.

Az Instagram emellett a félretájékoztatás ellen is felveszi a kesztyűt. Ehhez egy olyan szoftvert fejlesztenek, ami proaktív módon távolítja el az álhíreket terjesztő bejegyzéseket. Ez azt jelenti, hogy ha egy adott bejegyzést már megjelölt és eltávolított a rendszer, a továbbiakat már automatikusan törölni fogja, ha újra feltölti valaki. Emellett arra is képes lesz az algoritmus, hogy egy mémből eltávolítsa a szöveget, majd elemezze, hogy káros-e az adott kontent.

Az Instagram a fenti funkciókhoz emberi erőforrást és mesterséges intelligenciát is használ majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kétszáz fős illegális bulit számolt fel a rendőrség Kolozsváron

Kétszáz fős illegális bulit számolt fel a rendőrség Kolozsváron

Váratlanul aktiválódó képernyővédő nehezíti az Apple új gépeit használók életét

Váratlanul aktiválódó képernyővédő nehezíti az Apple új gépeit használók életét

Kínába irányult a legtöbb külföldi működőtőke-befektetés 2020-ban

Kínába irányult a legtöbb külföldi működőtőke-befektetés 2020-ban