szerző:
nyüzs
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha olvasóink közül valaki ismeri Soros Györgyöt, kérjük, jelezzék neki, mi lett a kis barátaiból. Ami a HaHával történt, az – a Bajnai-párt, meg az ahhoz kapcsolódó chávezista PM-esek szánalmas vergődésével együtt – arra mutat, hogy az ellenzéki szervezetek egyre rövidebb felezési idővel, egyre nagyobb önmegsemmisülési potenciállal rendelkeznek, felvetve annak a gyanúját, hogy ezt az egészet Habony Árpád távvezérli egy budai zebráról.

Eredetileg arról volt szó, hogy élőlánc keretében körbeállják a Nemzetgazdasági Minisztériumot, aztán kiderült, hogy úgy hetvenen voltak, nem baj, a jelenlét a fontos, meg a civil szféra. Sőt, a civil szféra annyira fontos, hogy "a teljes politikai elit vállalhatatlan, már csak a civil szervezetekben lehet bízni", legalábbis a Hallgatói Hálózat (HaHa) képviseletében felszólaló ember szerint. Tudósítónk beszámolója szerint annyi történt még a HaHa és a Koppány Csoport közös tüntetésen, hogy egy nyugdíjas civil közölte az ott álló többi civillel: a Kádár-rendszerben az volt a baj, hogy túl kevés volt a rendőr.

Ha most túllépünk azon, hogy ez a rendezvény valószínűleg elnyerte Magyarország Legkérdésesebb Hatásfokú Tüntetésének díját, érdemes egy piilanatra megállni, és a carpe diem, ill. modernebb néven YOLO jegyében élvezni a pillanatot: hát létrejött az egység! A civil szféra, ha akar, összefog, nemre, igenre és IQ-szintre tekintet nélkül, és az benne a szép, hogy szó szerint bárkit soraik közé fogadnak, aki... ööö... aki... most itt nem jut semmi eszünkbe, talán csak az, hogy elég, ha valamilyen, és valamit akar, nem kell, hogy mindenki értse.

A HaHa és a Koppány (valamint az Occupy mozgalom, a Nem adom a házamat mozgalom és a Független Magyarok Pártja) civil egymásra találásáról nem másnak, mint a legendás ezoterikus paranormális jelenségnek, Molnár F. Árpádnak a videójából értesülhettünk. A felvétel egy olyan rendezvényt rögzít, ami valahol egy szinergiás vállalati tréning, egy szcientológus agykontroll-hétvége és egy észak-koreai mozgásszínház határmezsgyéjén mozog.

Az már csak utólag derült ki, hogy bár a HaHa demokratikusan megszavaztatta a döntést, a nemmel szavazók elkezdték otthagyni a szervezetet, ami – a Bajnai-párt, meg az ahhoz kapcsolódó chávezista PM-esek szánalmas vergődésével együtt – arra mutat, hogy az ellenzéki szervezetek egyre rövidebb felezési idővel, egyre nagyobb önmegsemmisülési potenciállal rendelkeznek, felvetve annak a gyanúját, hogy ezt az egészet Habony Árpád távvezérli egy budai zebráról.

A nyári vakációs hangulat lehet az oka, hogy a HaHa aktivistája a Hír Tv stúdiójában egyáltalán nem tartotta szükségesnek azt, hogy kitérjen a Koppány devizahiteles mozgalom erősen hungarista beütésű jellegére, ő csak annyit mondott, hogy el kell végre kezdeni beszélni egymással, mint ember az emberrel, meg hogy az ideológiák csak fentről kreált kategóriák, meg hogy képesnek kell lenni arra koncentrálni, ami összeköt, nem arra, ami szétválaszt, meg hogy sok ponton azonosak a céljaink, meg hogy emberek vagyunk mind, akik össze tudnak fogni, igen, ezt mondta, tessék meghallgatni, kontextusában, bár az nincs neki.

A szegénység, a devizahitelesek problémája márpedig olyan súlyú, hogy – a szolidaritás jegyében – el lehet tekinteni a szervezet milyenségétől, így tett végül is Nagy Navarro Balázs, nemzetközi sajtószabadság-díjas MTVA-demonstráló is, aki nemrég szintén nem szégyellt árpádsávos koppányos demonstrálók előtt beszélni. Akkor hát szabad a pálya.

De azért, ha valaki nem látta volna, íme, rövid kivonat a volt Kossuth tériek által alapított, tagadhatatlanul Jobbik-közeli Koppány Csoport "alapító nyilatkozatából": "Az ország vezetése intézményesített népirtást – genocídium – egészségügyi, szociális, környezeti, gazdasági, kulturális, szellemi, leépítést folytat az ország lakossága ellen. (...) Magyarország megosztottsága valójában nem a 'jobb' és a 'baloldal' szembenállásában fejezhető ki, hanem a nemzeti és a nemzetidegen globalizmus híve közötti megosztottságban. A parlamenti pártok szélsőségesen eltávolodtak liberális-kozmopolita irányba, kollaboránsai lettek a nemzetközi gyarmatosító nagytőkének. Tizenhét év után meggyőződéssel kijelenthetjük, hogy a hatalom jelenlegi bitorlói nemzetárulók. (...) A szó nemes értelmében 'tiszta' Magyarországot akarunk, ahol a remény, a hit, a becsület és a jólét, a nemzeti értékek védelme életteret biztosít a megszületendő magyar generációk sokaságának, a 'tudás népének'. Élni akarunk itt Magyarországon, szabad emberként és magyarként, és nem a globális pénztőke gyarmataként, ahol újkori rabszolgaként, tengetjük életünket bérrabszolgaságban."

Most már, ahogy a Konzervatórium fogalmazott, mi csak egy kávét kérnénk. Ja, és ha olvasóink közül valaki ismeri Soros Györgyöt, kérjük, jelezzék neki, mi lett a kis barátaiból.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Fülke: 1956 után a Páneurópai piknik idején vívtuk ki Európa tiszteletét

Fülke: 1956 után a Páneurópai piknik idején vívtuk ki Európa tiszteletét

Óriásplakátokon kell megköszönni a kormánynak a hotelekre adott százmilliókat

Óriásplakátokon kell megköszönni a kormánynak a hotelekre adott százmilliókat

A rajongók kiakadtak, de azért volt, aki örült a Trónok harca végének

A rajongók kiakadtak, de azért volt, aki örült a Trónok harca végének

Több banknál kizáró ok a babaváró hitelre a speciális jövedelem

Több banknál kizáró ok a babaváró hitelre a speciális jövedelem

Komoly biztonsági rést találtak a Bluetooth-technológiában, rengeteg eszköz lehet veszélyben

Komoly biztonsági rést találtak a Bluetooth-technológiában, rengeteg eszköz lehet veszélyben

Szkripal-mérgezés: a rendőrség újabb áldozatot talált

Szkripal-mérgezés: a rendőrség újabb áldozatot talált