szerző:
Hajnal László

Tessék, idejutottunk. Most írogathatja a segélykérő levelek tízezreit, ahelyett, hogy kormányozna.

Szóljatok, hogy ez így nem mehet tovább! Ekkora böszmeséget Fidesz még nem követett el. Valóban odajutunk, hogy Náray-Szabó fizeti pártunk és kormányunk kampányát, esetleg Simicska, ha nem figyel oda. Ne adj' isten a CÖF-nek kell perselyeznie békemenetelés közben, ha a kormánycivilek netán túlplakátolták volna magukat a Magyar Villamos Művek 500 millió forint közpénzéből.

Még a végén tényleg a Soros fog nevetni. Idevezet a féktelen és szemérmetlen önzetlenség. Tényleg, mi van az ezer NER-társsal, akik évi 600 ezer millió forintos komissiót kaptak dohánybizniszelni. Hogy szakadna a fukarokra a nemzeti cigis állvány!

Na és szűkszavú Tóni? Teréz anya is példát vehetne róla. Nagytiszteletű körmendi Rogán Antal 165 milliárd forintot kötvényelt ki külön erre a célra törvényalkotott jótékonysági offshore egyleteknek, hogy földönfutó migránsok letelepedését egyengessék. Mindig csak a mások boldogulása, a személyes boldogulását meg kénytelen az asszony üzleti érzékére alapozni.

És akkor még nem ejtettünk szót Lőrinc barátról, a rend egyszerű tekintetű napszámosáról, aki már – felülemelkedve a földi hívságok nyomasztó terhén – azt sem tudja, hogy aznap szénerőművet vett, netán kempingjeivel kerítette körbe a Balatont, vagy szimplán csak a nukleáris ágazatban mért megelőző csapást a Roszatomra. A NER igazi hőse ő, az altruizmus Csomolungmája, de egyben figyelmeztető jel is, hogy a parttalan önzetlenség végül kalapozáshoz vezet, még ha álkalapozásról van is szó, mint megszokhattuk.

De akkor is szólni kellene a Köpcösnek, hogy ideje lenne tanulni végre a vejétől! A kis Tiborcz bezzeg nem szórja nyakló nélkül a pénzt embertársai közé. Megvéd minden becsülettel megkeresett fillért, de eredménye is van a kuporgatásnak. Most készül néhány luxusszállodát venni. Ha akciós lesz, néhány tucatot. Teheti. A Polt Péter úgysem olvas újságot!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!