Tetszett a cikk?

Egy öngyilkos merénylő öt amerikai katonát ölt meg szombaton az iraki Nedzsef város közelében egy ellenőrzési pontnál.

Amerikai katonai források szerint a robbantásos merénylet egy katonai ellenőrző pontnál történt Nedzseftől északra. Az AP által idézett források szerint egy taxi megállt és vezetője segítséget kért az ellenőrző pontnál, majd az autóhoz közelítő katonákat felrobbantotta. Ez volt az első ilyen jellegű támadás a szövetséges erők ellen az iraki háború kezdete óta.
A katonákat figyelmeztették az öngyilkos merényletek veszélyére. Az amerikai hadsereg főhadiszállásán megerősítették a merényletről szóló jelentést. Iraki ellenzékiek és arab sajtójelentések szerint Szaddám Huszein iraki elnök kiképző tábort állított fel olyan arab önkéntesek számára, akik készek öngyilkos merényletek végrehajtására amerikai katonák ellen. Öngyilkos merényletekre szólította fel az irakiakat korábban Oszama bin Laden, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet vezetője és több szélsőséges arab szervezet is kilátásba helyezett ilyen támadásokat. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!