Tetszett a cikk?

Mahmúd Abbasz kinevezett palesztin miniszterelnök kedden - most első ízben - nyilvánosan bírálta a iraki háborút és azzal együtt közvetve az Egyesült Államokat.

A 67 éves Mahmúd Abbasz, aki két héttel ezelőtt kapta meg kormányfői kinevezését, palesztin üzletemberek előtt Gázában azt mondta, hogy a háború "romboló hatású, és következményei az egész közel-keleti térségben érezhetők lesznek". Hangoztatta, hogy a palesztinoknak "védeniük kell magukat a háború kihatásaitól".
Abbasz, aki a jövő héten mutatja be kormányát, saját első és legfontosabb feladatának a törvényes rend helyreállítását nevezte a palesztinok lakta területeken. A kormányához csatlakozni nem hajlandó radikális palesztin csoportokkal kapcsolatban hangsúlyozta: a palesztin autonómia területén "csak egyetlen, a törvények betartásának felügyeletére illetékes hatóság lesz, és e törvények kivétel nélkül mindenkire érvényesek". (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!