Tetszett a cikk?

A Gázai övezet néhány palesztin segélyszervezete csütörtökön arról számolt be, hogy a Palesztin Hatóság zárolta bankszámláját. A lépés arra utalhat, hogy a palesztin vezetés esetleg elszánta magát a szélsőséges palesztin fegyveres szervezetek felszámolására.

A jótékonysági alapok befagyasztására úgy derült fény, hogy több száz, segélyekből élő palesztin megpróbálta beváltani havi utalványát, ám a bankoknál közölték velük, hogy ez nem lehetséges, mivel a számlákat zárolták. A segélyszervezetek vezetői érdeklődésükre maguk is ezt a választ kapták. A Palesztin Hatóság tisztségviselőit egyelőre nem sikerült szóra bírni, hogy magyarázatot adjanak a fejleményre.
Az erre vonatkozó rendeletnek az AP hírügynökség által megszerzett másolata szerint a jótékonysági alapokat a palesztin pénzügyi hatóság zároltatta. Muzulmán szélsőséges szervezetek nem utolsó sorban azzal biztosítanak maguknak tömeges támogatást a palesztin területeken, hogy külföldről kapott támogatásaikból oktatási és egészségügyi intézményeket működtetnek, segélyeket osztanak, és jelentős kárpótlásban részesítik az öngyilkos merénylők családját. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
I. János Károly volt király elhagyja Spanyolországot

I. János Károly volt király elhagyja Spanyolországot

Bámészkodók zavarták meg a Crew Dragon űrhajósainak visszatérését

Bámészkodók zavarták meg a Crew Dragon űrhajósainak visszatérését

Orbán Viktor nem ért egyet Matolcsy Györggyel

Orbán Viktor nem ért egyet Matolcsy Györggyel