Tetszett a cikk?

Egy magát az al-Kaida terrorszervezet tagjának mondó, lőfegyverrel és henteskéssel felfegyverzett férfi helyi idő szerint szerdán túszul ejtett egy osztályt a Tennessee állambeli Dyersburg főiskolájában. A kilencórás dráma végkifejlete során a férfit lelőtték, két túsz pedig megsebesült.

A 26 éves Harold Kilpatrick a Memphistől mintegy 120 kilométerre északkeletre fekvő város főiskolájába hatolva eleinte semmilyen követeléssel nem állt elő, csak azt közölte, hogy még aznap öngyilkos lesz - tájékoztatott Bobby Williamson rendőrfőnök. A 9 milliméteres revolverrel és késsel rendelkező férfi az akció kezdete után néhány órával négy túszát elengedte az összesen 15-16 fogoly közül. A rendőrök végül behatoltak az épületbe, és lelőtték a túszejtőt. A diákok sebesülése nem súlyos.
Mivel a férfi magát egy nemzetközi terrorszervezethez tartozónak mondta, a Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI) is kihívták, de Williamson szerint nincs alapja az állításnak. Az igazságügy-minisztérium washingtoni illetékesei szerint sincs bizonyíték arra, hogy a férfi valóban az al-Kaida tagja lenne. Kilpatrick nem volt diák, sem alkalmazott a tanintézményben, és tettének indítóokai továbbra sem ismeretesek. Nővére házában búcsúlevelet hagyott hátra, amelyben egyebek között bejelentette, hogy nem szereti az amerikaiakat, tagja az al-Kaidának, és személyesen beszélt már Oszama bin Ladennel, a terrorszervezet feltételezett vezetőjével. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Vaterán is sláger a maszk

A Vaterán is sláger a maszk

Barack Obama élesen kritizálta Trump járványkezelését

Barack Obama élesen kritizálta Trump járványkezelését

Megmagyarázta az Emmi, miért kell egyszerűbb lélegeztetőgép az idősotthonokba

Megmagyarázta az Emmi, miért kell egyszerűbb lélegeztetőgép az idősotthonokba