Tetszett a cikk?

Megadta magát az amerikai erőknek Szultan Hasim Ahmed al-Dzsabburi, Szaddám Huszein volt államfő elűzött rezsimjének védelmi minisztere pénteken az észak-iraki Moszulban.

A hírt egy kurd emberi jogi aktivista közölte, aki heteken át közvetített a megadás feltételeiről tárgyaló Ahmed és az amerikaiak között. A volt védelmi miniszter a 27. azon a listán, amelyen a múlt rendszer vezető tisztségviselői közül az 55 legkeresettebb személy szerepel.
Közben három amerikai katona életét vesztette és két másik megsebesült csütörtök este Tikrít közelében, amikor ismeretlenek lesből rájuk támadtak. A katonák egy olyan helynél járőröztek, ahonnan iraki gerillák gyakran támadnak amerikai katonai járműoszlopokra vállról indítható rakétagránáttal. A csütörtök esti incidenssel hetvenhatra emelkedett azoknak az amerikai katonáknak a száma, akik gerillatámadásnak estek áldozatul május elseje, a háború végének bejelentése óta. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már nem nyomoz a rendőrség Hosszú Katinkáék cége és a Duna Aréna ügyében

Már nem nyomoz a rendőrség Hosszú Katinkáék cége és a Duna Aréna ügyében

Itt a Samsung idei legerősebb telefonjának hivatalos videója

Itt a Samsung idei legerősebb telefonjának hivatalos videója

Távolságot tartva kerülik a Kába-követ a muszlim zarándokok

Távolságot tartva kerülik a Kába-követ a muszlim zarándokok