Tetszett a cikk?

Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe szerdán Anna Lindh külügyminiszter meggyilkolásával kapcsolatban, az eddigi fő gyanúsítottat, a 35 éves Per Olof Svenssont pedig szabadlábra helyezték - jelentette be a svéd államügyész. Az új gyanúsított személyéről egyelőre nem árultak el többet.

Svenssont alig egy héttel a külügyminiszter meggyilkolása után vették őrizetbe, miután szemtanúk felismerték benne a merénylet helyszínén, egy stockholmi nagyáruházban a biztonsági kamerák által rögzített képeken látható feltételezett tettestA feltételezett gyilkos múlt kedden történt elfogása óta azonban nem sikerült újabb technikai bizonyítékokat vagy szemtanúkat felkutatni, amelyek alapján biztosítható lett volna a vizsgálati fogság meghosszabbítása - jelentette a rendőrségre hivatkozva a TT svéd hírügynökség szerdán. A nyomozóknak hírek szerint eredetileg péntekig kellett volna újabb terhelő bizonyítékokat, többek között a DNS-vizsgálat eredményét előterjeszteni a vizsgálati fogság meghosszabbításáról döntő bírónak.
A szerdai svéd lapok arról írtak, hogy Svensson "nagy valószínűséggel ártatlan" a terhére rótt gyilkosságban, mivel a jelek szerint nem azonos azzal a férfival, akinek a képét a stockholmi áruház biztonsági kamerái a merénylet színhelyének közelében rögzítették. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az én hetem: Péterfy Gergely kilépett Magyarországról és megszűnt körülötte a gyűlölet

Az én hetem: Péterfy Gergely kilépett Magyarországról és megszűnt körülötte a gyűlölet

Koronavírus: 1820 új fertőzöttet találtak, 38-an meghaltak

Koronavírus: 1820 új fertőzöttet találtak, 38-an meghaltak

Csak egy négynapos hétvégénk lesz jövőre

Csak egy négynapos hétvégénk lesz jövőre