Tetszett a cikk?

Nem talált tömegpusztító fegyvereket az a feltáró bizottság, amely a háború vége óta kutat ilyen fegyverek után Irakban, mondták amerikai kormányforrások szerdán a BBC tévének. Jack Straw brit külügyminiszter szerint a BBC híre "csak spekuláció egy még el sem készült jelentésről".

A szerda este ismertetett értesülés szerint a BBC2 napi politikai magazinműsorának tudósítójával a Fehér Ház egyik név nélkül idézett illetékese azt közölte, hogy ez fog szerepelni az 1400 fős feltáró bizottság jövő hónapban közzétenni tervezett jelentésében.
A forrás szerint a jelentésben az is benne lesz, hogy a csoport még csak nyomokban sem lelt fel nukleáris, vegyi vagy biológiai fegyver-alapanyagokat. Nem találtak emellett tömegpusztító fegyverek előállításában részes laboratóriumokat, és ilyen fegyverek célba juttatására alkalmas hordozó eszközöket sem. Az illetékes szerint azonban bizonyos számítógépes programok és dokumentumok arra vallanak, hogy Szaddám Huszein volt iraki elnök rezsimje kísérleteket tett tömegpusztító fegyverek kifejlesztését célzó programok elindítására.
Jack Straw brit külügyminiszter szerint a BBC híre "csak spekuláció egy még el sem készült jelentésről". Hasonló nyilatkozatot adott ki szerda este a Downing Street-i miniszterelnöki hivatal, amely szerint a hír nem más, mint "egy köztes jelentés befejezetlen tervezetével kapcsolatos találgatás".
A brit sajtó mindazonáltal már korábban is a BBC-éhez hasonló értesülést szellőztetett meg. A The Sunday Times szeptember 14-ei száma azt írta, hogy belátható időn belül nem is lesz jelentés az iraki tömegpusztító fegyverekről, mert az Irakban tevékenykedő keresőcsoport semmilyen bizonyítékot nem talált e fegyverek létezésére. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Beperelné Trumpékat a TikTok

Beperelné Trumpékat a TikTok

Jordán Tamás: „Vidnyánszky, a mi pápánk, kételyek nélkül él”

Jordán Tamás: „Vidnyánszky, a mi pápánk, kételyek nélkül él”

Szünetel a közel 100 ezerbe kerülő PCR-tesztelés Hódmezővásárhelyen

Szünetel a közel 100 ezerbe kerülő PCR-tesztelés Hódmezővásárhelyen