Tetszett a cikk?

Az Egyesült Államok hat hónapot akar adni az irakiaknak az új alkotmány kidolgozására, ami lehetővé teszi, hogy felkészüljenek választások megtartására 2004-ben.

Colin Powell amerikai külügyminiszter a The New York Times című napilapban pénteken megjelent nyilatkozatában számolt be a hathónapos határidőről. Úgy vélte, hogy nehéz lesz betartani a határidőt, de az irakiakat előrelépésre kell késztetni, mivel az Egyesült Államok csak a választások eredményeként megalakuló politikai intézményeknek hajlandó átadni a hatalmi jogköröket.
Az amerikai hatóságok arra kérték az irakiakat, hogy becsüljék fel, mennyi időre van szükségük az alkotmány kidolgozására és elfogadására. "Problémát okozna, ha halogatnák az időt a válasszal. Mindazonáltal úgy hiszem, hogy elég gyorsan választ kapunk" - mondta Powell az AFP által ismertetett interjúban. Washington igyekszik új határozatot elfogadtatni az iraki békefenntartásról az ENSZ-ben, amelyben több ország, köztük az állandó BT-tagállam Franciaország azt szorgalmazza, hogy dolgozzák ki a hatalom iraki kézbe kerülésének pontos és gyors menetrendjét. Powell szerint a világszervezet kereteiben folyó tárgyalások a BT-tagállamok közötti egyetértés megteremtésének irányába haladnak. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Fidesz a „provokátorfigyelő” szellemi anyját indítja parlamenti mandátumért

A Fidesz a „provokátorfigyelő” szellemi anyját indítja parlamenti mandátumért

Újabb villamosfelújítás kezdődik Budapesten, most nem a 4-6-os vonalon

Újabb villamosfelújítás kezdődik Budapesten, most nem a 4-6-os vonalon

Gyújtogatás miatt üthetett ki tűz a cseh lakóházban, 11-en meghaltak

Gyújtogatás miatt üthetett ki tűz a cseh lakóházban, 11-en meghaltak