Tetszett a cikk?

Az első számú gyanúsított DNS-nyomait találták meg szakemberek azon késen, amellyel a tettes három hete halálosan megsebesítette Anna Lindh svéd külügyminisztert.

Az Expressen című stockholmi újság szerdai számában rendőrségi körökre hivatkozva számolt be arról, hogy a vadászkésről vett mikroszkopikus kicsinységű DNS-minta azonos a gyilkosság elkövetésével alaposan gyanúsított, egy hete őrizetben lévő férfi genetikai ujjlenyomatával.
Anna Lindh svéd külügyminiszter asszonyt szeptember 10-én Stockholm egyik nagyáruházában szúrták le. A politikusnő másnap belehalt súlyos sebesüléseibe. A 24 éves, lelki betegnek tartott, szerb származású Mihajlo Mihajlovic az Expressen előző napi számában közölt értesülések szerint anyjának már elismerte, hogy ő gyilkolta meg Lindhet, rendőrségi kihallgatásain azonban mindeddig tagadott. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy hónapra bezárnak az iskolák Szlovákiában

Egy hónapra bezárnak az iskolák Szlovákiában

8000 forint az a mikroszámítógép, amely nagy szolgálatot tehet

8000 forint az a mikroszámítógép, amely nagy szolgálatot tehet

Nem akarunk vezetés előtt alkoholt fogyasztani

Nem akarunk vezetés előtt alkoholt fogyasztani