Tetszett a cikk?

Irán továbbra is fenntartja korlátlan jogát az urándúsításra, noha a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséget (NAÜ) csak az urándúsításról való lemondással lehetne biztosítani arról, hogy Teherán nem próbálkozik atomfegyver előállításával.

Mohammed Hatami iráni államfő szerint országa teljes mértékben együttműködik abban, hogy a világot megnyugtassa: nem akar atomfegyverhez jutni. Ugyanakkor Teherán nem mond le az urándúsításról. "A nemzetközi szabályok szerint ehhez korlátlan jogunk van, míg a nemzetközi közösségnek ahhoz van joga, hogy biztosítékokat kapjon az iráni nukleáris tevékenység békés céljairól, és mi készek is vagyunk ezeket az aggodalmakat eloszlatni" - mondta az iráni köztársasági elnök.
Kamal Harazi iráni külügyminiszter tegnap azt közölte, hogy Teheránnak nem áll szándékában felmondani az atomsorompó-szerződést. Harazi kedden megismételte azt az iráni álláspontot, amely szerint az országban nem folyik atomfegyverek fejlesztése, hiszen az ellentétes lenne az iszlám vallás előírásaival. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lövöldözés volt Nigériában, húsz ember is meghalhatott

Lövöldözés volt Nigériában, húsz ember is meghalhatott

Minden uniós vakcinakutatásban részt vesz Magyarország

Minden uniós vakcinakutatásban részt vesz Magyarország

G7: 101 milliárd forintot fizetett az állam a Telenor negyedéért

G7: 101 milliárd forintot fizetett az állam a Telenor negyedéért