Tetszett a cikk?

Elegendő szavazatot kapott Ilham Aliyev, a leköszönő államfő fia a szerdai választáson ahhoz, hogy már az első fordulóban megválasszák Azerbajdzsán elnökének.

A szavazatok 70,1 százalékának összeszámlálása után Ilham Aliyev a szavazatok 79,9 százalékát, legfőbb ellenfele, Isa Gambar pedig a leadott voksok 11,6 százalékát kapta. Isa Gambar, aki már szerda este magát hirdette ki győztesnek, csütörtök délutánra tüntetésre hívta össze párthíveit a központi választási bizottság székhelyéhez, miután hajnalban a rendőrség különleges egységei oszlatták szét pártja, a Muzulmán Demokrata Párt (Musavat) székháza előtti tiltakozókat.
A rendőrök azután támadtak a mintegy száz ellenzékire, hogy parancsnokuk sikertelenül próbált meg tárgyalni a párt vezetőivel - tájékoztatta az AFP francia hírügynökség helyszínen tartózkodó tudósítóját Peter Bouckaert, a Human Rights Watch emberi jogi szervezet képviselője. Az akció során mintegy húsz tüntető megsebesült, többen a fejükön, ketten pedig eszméletüket vesztették. Az ellenzék választási csalásokról számolt be és azzal vádolja Heydar Aliyev távozó elnököt, hogy 30 évi kormányzása során megtervezte fia, a jelenlegi miniszterelnök számára az utódlást. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A magyar fertőzöttek nagy része a 40 alatti korosztályból kerül ki

A magyar fertőzöttek nagy része a 40 alatti korosztályból kerül ki

A brit város, amely ontja magából a metál és poplegendákat

A brit város, amely ontja magából a metál és poplegendákat

Itt vannak a Samsung hivatalos videói az újdonságokról

Itt vannak a Samsung hivatalos videói az újdonságokról