Tetszett a cikk?

A rákos daganatok gyógyításának hatékony lehetőségét fedezték fel ausztrál kutatók. Az új kezelési módszert egyebek közt az emlő-, a vastagbél-, a hasnyálmirigy- és a tüdőrák gyógyításában lehet majd alkalmazni.

A daganatok genetikailag módosított vérsejtekkel eredményesen kezelhetők - állítják kisérletek alapján ausztrál kutatók. Mint arról a rákbetegségekkel foglalkozó melbourne-i McCallum rákkutató központ hétfőn beszámolt: új módszer lényege, hogy a beteg szervezetéből több száz millió fehér vértestet gyűjtenek össze, majd ezeket olyan genetikai eljárásnak vetik alá, amelynek eredményeként képessé válnak a páciens rákbetegségének leküzdésére. A genetikailag módosított vértesteket visszajuttatják a beteg szervezetébe, ahol - a kutatók állítása szerint - a vérsejtek "csaknem száz százaléka" képessé válik a daganat legyőzésére. Ez az arány jelenleg egy ezrelék.
Az új kezelési módszert egyebek közt az emlő-, a vastagbél-, a hasnyálmirigy- és a tüdőrák gyógyításában lehet majd alkalmazni. Az ausztrál kutatók úgy vélik, hogy ha az egereken végzett kísérletek eredményesnek bizonyulnak, az eljárást két éven belül embereken is alkalmazni lehet majd.
(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Palvin Barbara lesz az MTV European Music Awards egyik műsorvezetője

Palvin Barbara lesz az MTV European Music Awards egyik műsorvezetője

Klicsko maradhat a kijevi polgármester

Klicsko maradhat a kijevi polgármester

Washington Post: Beindult az illiberális lengyel sajtódaráló

Washington Post: Beindult az illiberális lengyel sajtódaráló