Rohamosan csökken George W. Bush elnök népszerűsége, az amerikai választókat pedig az iraki helyzet helyett inkább a gazdaság és a munkanélküliség kérdése, illetve az egészségügyi rendszer jövője érdekli.

Az USA Today című lap, a CNN amerikai hírtelevízió és a Gallup közvélemény-kutató által közzétett felmérés szerint a republikánus párti Busht mindössze a válaszadók 49 százaléka támogatja, míg a demokrata jelölt John Kerry mögé a válaszadók 53 százaléka sorakozott fel. A felmérés kitér arra is, hogy Bush hivatalba lépése, azaz 2001 januárja óta ez az első alkalom, hogy a népszerűsége 50 százalék alá esett.Egy másik, a Quinnipiac egyetem kutató intézetének felmérése Kerry 51 százalékpontos népszerűségét mutatta ki Bush 43 százalékpontos támogatottságával szemben. Mindkét felmérést a hét végén készítették. Egy harmadik, a Newsweek című hetilap által a hét végén közzétett felmérés is Kerry előnyét mutatta ki, bár a fentieknél jóval szorosabb küzdelemben: Kerryt a megkérdezettek 48 százaléka, Bush elnököt pedig 46 százalékuk támogatta.Az AFP hírügynökség ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy Gerorge W. Bush formálisan még nem kezdte meg elnökválasztási kampányát.Számos amerikai elemző az elnök súlyos politikai kudarcának értékeli, hogy kénytelen volt felállíttatni egy független vizsgálóbizottságot az iraki tömegpusztító fegyverekkel kapcsolatosan. Az USA Today, a CNN és a Gallup közös felmérése szerint ugyanakkor a megkérdezettek 54 százaléka úgy véli: Bush nem hazudott nekik, amikor azt állította, hogy Iraknak vannak tömegpusztító fegyverei. Ám mindössze 49 százalékuk gondolja úgy, hogy az Irak elleni háború jogos volt. (hvg.hu)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kézilabda-vb: „Belehaltunk a mai mérkőzésbe”

Kézilabda-vb: „Belehaltunk a mai mérkőzésbe”

Megint felfüggesztik a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását

Megint felfüggesztik a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását

Roham indult a SZÉP-kártyákért

Roham indult a SZÉP-kártyákért

Megengedte a török parlament Erdogannak, hogy bármit megtegyen a gazdasággal

Megengedte a török parlament Erdogannak, hogy bármit megtegyen a gazdasággal

Zseniális klipet készített egy miskolci gimnázium a We Are The Worldre

Zseniális klipet készített egy miskolci gimnázium a We Are The Worldre

Mészárosék kapták az év alaptőke-emeléséért járó díjat a BÉT rendezvényén

Mészárosék kapták az év alaptőke-emeléséért járó díjat a BÉT rendezvényén