Nem a madárinfluenza vírusa okozta annak az asszonynak a tüneteit, akit hétfőn szállítottak be a trópusi betegségeket kutató és kezelő hamburgi Bernhard Nocht Intézetbe.

Az intézet szóvivője, Bernhard Fleischer kedden reggel közölte, "szinte száz százalékig biztos", hogy emberi influenza vírusa okozza az émelygést és a lázat az asszonynál, aki szombaton tért vissza Thaiföldről. Fleischer a molekuláris vizsgálatok befejezése után nyilatkozott, de hogy abszolút biztosak legyenek a diagnózisban, próbákat küldenek a hannoveri és a berlini influenza központba is.A baromfivésznek is nevezett madárinfluenza vírusa eddig 12 ember halálát okozta Délkelet-Ázsiában: kilenc ember halt meg Vietnamban, három pedig Thaiföldön. Kínában is igen nagy kiterjedésű a fertőzés, de onnan nem jelentettek halálesetet. Az ázsiai országokban a baromfik tízmillióit pusztították már el, és feltételezik, hogy a H5N1 vírus emberről emberre is terjed.A hamburgi asszony lett volna az első európai beteg, akit a madárinfluenza vírusa fertőzött meg. Az asszonyt kísérőjével együtt vették fel az intézet betegei közé. A kísérőnek nem voltak panaszai, de elővigyázatosságból őt is kivizsgálták. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Összeütközött két orosz Szu–34-es vadászbombázó

Összeütközött két orosz Szu–34-es vadászbombázó

Megkezdődött a sztrájk az Audiban

Megkezdődött a sztrájk az Audiban

Megtalálták a két lopott pingvint

Megtalálták a két lopott pingvint

Klimt-dombormű Budapesten? Nyugati szakértők szerint semmi köze a művészhez

Klimt-dombormű Budapesten? Nyugati szakértők szerint semmi köze a művészhez

Magyarországon maradnak az Esterházy-kincsek

Magyarországon maradnak az Esterházy-kincsek

Kezdd az új évet eredményesen: Így kérj fizetésemelést 11 lépésben

Kezdd az új évet eredményesen: Így kérj fizetésemelést 11 lépésben