szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szíria átcsoportosítja Libanonban állomásoztatott csapatait keletre, a határ térségébe, és nem zárkózik el teljes kivonásuk elől sem - jelentette be Bassár el-Aszad elnök.

Egy napot se maradunk tovább, ha a libanoniak egyetértésre jutnak a szíriai kivonulásról. Szíria elvben nem utasítja el a kivonulást. Nem akarunk Libanonban maradni. Módszerünk a fokozatos, rendezett kivonulás - mondta a parlamentben szombaton Bassár el-Aszad, akitől az Egyesült Államok azt várta, hogy bejelenti a végleges csapatkivonás megkezdését.

Az összes Libanonban lévő katonánkat áthelyezzük a Bekaa-völgybe, és onnan a szíriai-libanoni határ térségébe - közölte. A csapatok mozgásáról a jövő héten egyeztet a libanoni és a szíriai vezetés.

A szíriai elnök a beszédben hangsúlyozta, hogy a Közel-Keleten nem lehet addig béke, amíg Izrael szíriai területeket tart megszállva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Szíria kész kivonni katonáit Libanonból

Az amerikai és francia nyomástól szorongatott Szíria jelezte, szándékában áll kivonni csapatait a szomszédos Libanonból, de nem közölte, hogy mikor. A libanoni kormány feje úgy vélekedett, hogy destabilizálná hazáját, ha olyan gyors ütemben vonnák ki onnan a szíriai csapatokat, amilyenben az Egyesült Államok követeli.

MTI Világ

Kész lemondani a libanoni kormányfő

A Szíria-barát Omar Karami szerdán elmondta, hogy ha sikerül megegyeznie az ország politikai erőinek egy új kormányról, távozik posztjáról, hogy megakadályozza politikai űr létrejöttét.

hvg.hu Világ

Merényletben meghalt Rafik Hariri volt libanoni kormányfő

Életét vesztette az ellene elkövetett pokolgépes merényletben hétfőn Rafik Hariri volt libanoni kormányfő - közölték libanoni televíziók, majd a bejrúti amerikai kórház egyik alkalmazottja. A hírt megerősítette Fardi al-Hazin libanoni idegenforgalmi miniszter is.

MTI Világ

Bush libanoni kivonulásra szólította fel Szíriát

George W. Bush európai szövetségeseivel kívánja nyomás alatt tartani a damaszkuszi kormányt, de nem állítja, hogy a volt libanoni elnök, Rafík Haríri hétfői meggyilkolásához köze volt-e Szíriának.

Fél évvel tovább megmarad a Szép-kártyák extra kedvezménye

Fél évvel tovább megmarad a Szép-kártyák extra kedvezménye

Már a Horthy-rendszerben elárasztotta Budapestet a kokain

Már a Horthy-rendszerben elárasztotta Budapestet a kokain

Ez lehet a Samsung következő fülhallgatója, vezetékek nélkül

Ez lehet a Samsung következő fülhallgatója, vezetékek nélkül