szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Germanwings légitársaság a nyár folyamán heti két járatot indít a Balatonra. Erről Pap Mária, Magyar Turizmus Zrt. berlini képviseletének vezetője tájékoztatott, a Magyar Turizmus Zrt. és a Magyarországgal kapcsolatban álló, legtekintélyesebb német utazási irodák kétnapos, a német fővárosban tartott rendezvényét követően.

A rendezvényen - mind a szakmai, mind pedig az azt követően a Germanwings-szel a schönefeldi repülőtéten rendezett közönségnapon - külön hangsúlyt kapott a Balaton bemutatása, s ehhez kapcsolódóan számos olyan magyar különlegesség, amely a szervezők reményei szerint jelentősen hozzájárulhatott az ország, illetve a Balaton népszerűsítéséhez.
   
Pap Mária elmondta, immár hagyománnyá vált, hogy a Balaton - mint turisztikai régió - évről-évre bemutatkozik Berlinben. A Magyar Turisztikai Zrt. képviselői, illetve a régió idegenforgalmának felelős szakemberei tájékoztatást nyújtottak a Balaton által kínált turisztikai ajánlatokról, kezdve a családi üdülési helyszínektől az aktív üdülési lehetőségeken át a gyógy-, illetve wellnessüdülésig. A régió szállodái a legkülönbözőbb turisztikai ajánlataikkal voltak jelen.
   
A kétnapos rendezvény szervezésében részt vett a Germanwings légitársaság is, amely a nyári csúcsszezonban - júliusban és augusztusban - menetrendszerű járatot indít közvetlenül a Balatonra. A járat heti kétszer repül Berlin és Sármellék között.
   
Pap Mária beszámolt arról, hogy a Der Tagesspiegel című tekintélyes napilap június elején külön mellékletben foglalkozik a Balatonnal, s hasonlóan, külön műsort tervez a balatoni régió bemutatásának a RBB közszolgálati rádióállomás is.
   
A berlini képviselet vezetője megerősítette, hogy Magyarország tekintélye változatlanul jó a német idegenforgalmi piacon. A beutazók száma évek óta magas, 2006-ban 3,2 millió német látogatott el az országba. Ugyanakkor a Magyarországon eltöltött német vendégéjszakák száma bizonyos visszaesést mutat. A magyar erőfeszítések most ennek a tendenciának a visszafordítását célozzák. A magyar idegenforgalmi hatóságok - mint Pap Mária hangsúlyozta - arra törekszenek, hogy a Balatont "újra felfedezzék" a németek.

A Magyar Turizmus Zrt. kiemelt célkitűzései továbbra is Budapest és a Balaton, illetve az egészség-, valamint a konferenciaturizmus. "Ha az egykori NDK-s turizmus tömegeit nem is tudjuk elérni, az újszerű balatoni termékkínálatokkal igyekszünk a régiót ismét népszerűsíteni, s a német turistákat meggyőzni arról, hogy a Balaton ugyan a régi, de kiváló, új adottságokkal a legmagasabb szintű szolgáltatásokat nyújtja" - jelentette ki a berlini képviseletvezető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Pécs - Bécs repülőjárat indult

Az Austrian Airlines Csoport 2006. március 26-tól egy újabb magyar várossal, Péccsel bővíti az egész világra kiterjedő útvonalhálózatát. A Pécs - Bécs - Pécs vonalon egy modern Bombardier Q300 repül majd heti négy alkalommal.

Gazdaság

Decembertől Ryanair-repülőjáratok indulhatnak Debrecenből

A debreceni önkormányzat szándéknyilatkozatot kapott az alacsony költségű (fapados) szolgáltatásokat működtető Ryanair légitársaságtól rendszeres járatok indításáról. Ha a repülőtér-tulajdonos önkormányzat teljesíti a feltételeket, a hét minden napján indulhat járat, így évente akár százezer utast is szállíthat majd az ír légitársaság Frankfurtba és más európai nagyvárosokba.

A párkapcsolat lehet az egészség titka, ha hiszünk a statisztikáknak

A párkapcsolat lehet az egészség titka, ha hiszünk a statisztikáknak

Drogterjesztőket fogtak el Kiskunhalason

Drogterjesztőket fogtak el Kiskunhalason

Az elnökön kívül adócsökkentésről, varázsgombáról és sok másról is voksolnak az USA-ban

Az elnökön kívül adócsökkentésről, varázsgombáról és sok másról is voksolnak az USA-ban