szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lényegében visszanyerte megszokott testsúlyát Fidel Catsro kubai vezető. A szigetország külügyminiszterének elmondása szerint a múlt nyáron lebetegedett idős vezér tizennyolc kilót szedett föl.

© AP
„A veszély végérvényesen elmúlt, és Fidel visszanyerte szinte a teljes súlyát, 40 fontot (mintegy 18 kilogrammot) hízott” – mondta Felipe Perez Roque a Reforma című mexikói lapnak. Hozzátette: a vezér nap mint nap testgyakorlatokat végez. Castro hatalomba való visszatérésének lehetséges időpontjáról viszont nem bocsátkozott jóslatokba.

A 80 éves kubai vezető kilenc hónapja lábadozik súlyos bélműtéte óta, utoljára 2006. július 26-án – a műtét előtti napon – szerepelt a nyilvánosság előtt; azóta csak fényképeken és hat videofelvételen lehetett látni, ez utóbbiakból az utolsót január 30-án tették közzé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Castro nekiment az imperialistáknak

Az Egyesült Államok új energiapolitikáját ítélte el Fidel Castro kubai elnök „A népirtás nemzetközivé tétele” címmel írt, szerdán megjelenő cikkében.

MTI Világ

García Márquez meglátogatta Castrót

Fidel Castro kubai elnök "nagyon jól van", és fogadta Gabriel García Márquez Nobel-díjas kolumbiai írót - erről számolt be szerdán a Kubai Kommunista Párt lapja, a Granma, amely a kubai vezető és Hugo Chávez venezuelai államfő telefonbeszélgetéséből közölt részleteket.

MTI Világ

A „szörnyeteg” szóra bírta a beteg Castrót

Fidel Castro kubai vezető harmadik üzenete került nyilvánosságra három héten belül. Az indokot ezúttal egy texasi bíróság döntése szolgáltatta, amelynek értelmében óvadék ellenében szabadlábra helyezik a Kuba és Venezuela által terrorizmussal vádolt Luis Posada Carrilest, volt CIA-ügynököt.

MTI Világ

Castro rövidesen visszatér, mondja minisztere

A súlyos műtét után lábadozó Fidel Castro kubai elnök részt vesz a döntéshozói folyamatokban, és rövidesen visszatér az állam élére - közölte helyi idő szerint kedden Yardira García, az alapvető iparágak minisztere.

MTI Világ

Súlyos börtön Castróval szembeni tiszteletlenségért

Titkos eljárás keretében tizenkét évre ítélt egy havannai bíróság egy kubai ügyvédet, akit Fidel Castro elnökkel szembeni "tiszteletlenség" vádjában találtak bűnösnek - közölte hétfőn a kubai belső ellenzék egyik csoportja, az illegálisan működő Emberi Jogok és Nemzeti Megbékélés Kubai Bizottsága (CCDHRN). Jelenleg Kubában 270 politikai fogoly van börtönben.

MTI Világ

Fidel Castro nem volt ott a tribünön

Egészségi állapotának javulásra ellenére sem jelent a munka nemzetközi ünnepének hatalmas havannai nagygyűlésen Fidel Castro, Kuba kilenc hónapja betegeskedő elnöke, amire közel négy évtizede nem volt példa.

Karácsony a vakcinák iránti bizalmat hiányolja az átoltottság növeléséhez

Karácsony a vakcinák iránti bizalmat hiányolja az átoltottság növeléséhez

Kevesli a kormány a vakcinát, de így is az uniós élbolyban vagyunk az oltások számát nézve

Kevesli a kormány a vakcinát, de így is az uniós élbolyban vagyunk az oltások számát nézve

Öt napig ingyenesen tesztel a ferencvárosi önkormányzat

Öt napig ingyenesen tesztel a ferencvárosi önkormányzat