szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Húsz személyt vettek őrizetbe kedden reggel Olaszországban a csendőrség nagyszabású, dzsihádisták ellen indított akciója során.

A milánói államügyész által kiadott elfogató parancsok szerint az őrizetbe vetteket azzal vádolják, hogy szalafista sejteket hoztak létre Irakba és Afganisztánba szánt öngyilkos merénylők toborzásának és kiképzésének céljából. Egyúttal személyi okmányok hamisításával, az illegális bevándorlásban való segédkezéssel, továbbá a terrorista cselekményekért körözött személyek bujtatásában való közreműködéssel is gyanúsítják őket.

Az akció során, amely egész Olaszországban, sőt európai letartóztatási parancs alapján külföldön is folyik, a csendőrség különleges egységei többek között terrorista- és gerillataktikáról szóló kézikönyveket, mérgeket és távirányítású robbanó szerkezeteket foglaltak le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!