szerző:
MTI

Tömegpusztító fegyverek bevetésére szólítja fel híveit az al-Kaida új videoüzenetében – közölte az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).

Mint azt az iszlamista internetes portálokat ellenőrző központ, a SITE bejelentette, a nemzetközi terrorista hálózat Nukleáris háború: a végső rettegés címmel május 25-én tett fel az al-Ehlaasz című portálra egy 39 perces filmet. Ebben a következő hallható: „Számunkra elfogadható sok ember megölésének gondolata és az emberi áldozatok tömegpusztító fegyverek alkalmazásából származhatnak.”

Richard Kolko, az FBI szóvivője megerősítette: az al-Kaida azt szorgalmazza, hogy az iszlamista erők biológiai, vegyi és nukleáris fegyverekkel támadják meg a Nyugatot. A szóvivő szerint e videóban „nincsen semmi rendkívüli”, és az információt továbbították az Egyesült Államok valamennyi rendőri egységének.

Egy névtelenül nyilatkozó amerikai hírszerzési tisztségviselő kijelentette, hogy nincs bizonyíték közvetlen fenyegetettségre, vagy arra, hogy az al-Kaida tömegpusztító fegyvereket szerzett.

Oszama bin Laden, az al-Kaida vezetője legutoljára május 18-án jelentkezett egy neki tulajdonított felvétellel, amelyen nekitámadt az Izrael alapításának 60. évfordulóján részt vevő nyugati vezetőknek, és leszögezte: a muzulmánok nem adnak fel egy hüvelyknyit sem Palesztinából.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Tech

Nem törli az al-Kaida videóit a YouTube

Joseph Lieberman szenátor hétfőn szólította fel a YouTube-ot arra, hogy törölje adatbázisából az al-Kaida által készített videókat. A megosztó megtagadta a kérelmet, a hivatalos válasz szerint nincsenek olyan anyagok, amelyek sértenék az erőszakot kizáró oknak tartó szabályzatot, írja a UPI hírügynökség.

MTI Világ

Titkos tárgyalások az al-Kaida elleni amerikai akciók érdekében

Az amerikai hírszerzés két legmagasabb rangú tisztségviselője titkos látogatást tett január elején Pakisztánban, hogy kérje Pervez Musarraf elnök hozzájárulását az al-Kaida terrorszervezet és más szélsőséges csoportok elleni amerikai akciók ottani végrehajtásához - közölte egy neve elhallgatását kérő magas rangú amerikai tisztségviselő.

MTI Világ

Az al-Kaida ellen harcoló irakiakat lőttek le az amerikaiak

Az amerikai erők elismerték vasárnap, hogy az al-Kaida terrorhálózat ellen harcoló irakiakat lőttek le az előző nap, tévedésből. Az incidens hatására a koalíciós erőkkel szövetséges alakulatokból távozott több mint száz ember.

MTI Világ

Az al-Kaida vállalta a turisták elleni jemeni merényleteket

Az al-Kaida jemeni szárnya vállalta azt a két gyilkos merényletet, amelyet spanyol és belga turisták ellen követtek el az Arab-félsziget déli csücskén fekvő országban - jelentette kedden egy iszlamista weboldalakat figyelő szolgálat.

MTI Világ

Újabb merényletet vállalt magára az al-Kaida

Egy jemeni biztonsági illetékes szerint az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vállalta magára hétfői közleményében azt az előző napi aknavetős támadást, amelyet amerikai és más nyugati érdekeltségeknek otthont adó épület ellen követtek el Szanaában.

MTI Sport

Az al-Kaida merényeletekkel fenyegeti a futball EB-t

Az al-Kaida terrorhálózat azzal fenyeget, hogy merényleteket szervez Ausztriában és Svájcban a június 7-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt - nyilatkozta a svájci rendőrség egyik magas rangú tisztségviselője.

MTI Világ

Irakot iszlám erőddé változtatná az al-Kaida

Iszlám erőddé kell változatni Irakot, ez a muzulmánok legfőbb feladata – javasolta legújabb üzenetében Ajman-az-Zavahri, az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat második számú embere.

Megbírságolták az egyik ukrán elnökjelöltet, miután szavazott

Megbírságolták az egyik ukrán elnökjelöltet, miután szavazott

Bíróság dönthet Kijevben Zelenszkij jelöltségének érvénytelenítéséről

Bíróság dönthet Kijevben Zelenszkij jelöltségének érvénytelenítéséről

Létszámracionalizálás, így nevezik finoman 10 ezer ember kirúgását?

Létszámracionalizálás, így nevezik finoman 10 ezer ember kirúgását?

A Dacia állva hagyta vetélytársait Európában

A Dacia állva hagyta vetélytársait Európában

Áder János részvétét fejezte ki a Srí Lanka-i áldozatok családtagjainak

Áder János részvétét fejezte ki a Srí Lanka-i áldozatok családtagjainak

Már vannak gyanúsítottak az észak-írországi újságíró-gyilkosság ügyében

Már vannak gyanúsítottak az észak-írországi újságíró-gyilkosság ügyében