szerző:
MTI

Keményen bírálja George Bush amerikai elnököt a Fehér Ház egykori szóvivője a könyvesboltokban jövő héttől megvásárolható visszaemlékezéseiben.

A születésnapos Bush. Elfújta?
© AP
Keddi amerikai sajtójelentések szerint Scott McClellan, aki 2003 júliusa és 2006 áprilisa között töltötte be a szóvivői tisztséget, azt állítja, hogy George Bush nem volt nyílt és őszinte Irakot illetően. Az elnök propagandára alapozva akart eladni egy szükségtelen háborút, amelynek elindítása súlyos stratégiai hibának bizonyult.

A könyvben, amelyből részletek jelentek meg a politico.com oldalon, McClellan felemlegette a New Orleans-t 2005-ben letaroló Katrina hurrikánt. Szerinte a természeti csapásnál már csak az volt nagyobb katasztrófa, ahogyan a Fehér Ház kezelte az ügyet.

A 40 éves McClellant sok újságíró Bush egyik leglojálisabb munkatársának tartotta.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Világ

Bushnál még mindig háromszor gazdagabb alelnöke

George Bush amerikai elnöknél továbbra is gazdagabb alelnöke, Dick Cheney, és valószínűleg mindkettőnek több tízmillió dolláros vagyona van - derült ki azokból a csütörtökön nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatokból, amelyeknek tételére törvény kötelezi az Egyesült Államok két legfontosabb emberét is.

MTI Világ

Soros Busht bírálta

Élesen bírálta Soros György George Bush amerikai elnöknek azt a legutóbbi nyilatkozatát, amelyben egy harmadik világháború lehetőségét helyezte kilátásba az iráni atomprogram kapcsán.

MTI Világ

Bush új NATO-tagállamokat akar

A NATO-nak meg kell hívnia soraiba Horvátországot, Albániát és Macedóniát, nyitva kell hagynia kapuit Grúzia és Ukrajna előtt, nem veszítheti el Afganisztánt. Oroszországot pedig meg kell győznie, hogy csatlakozzék a rakétavédelmi pajzs létrehozásához. Erről beszélt Bukarestben George Bush amerikai elnök.

MTI Világ

Bush rátelefonált Putyinra

George Bush amerikai elnök kedden telefonon aggodalmát fejezte ki Vlagyimir Putyin elnöknek az oroszországi parlamenti választások kapcsán.

MTI Világ

Mélyponton Bush és a kongresszus népszerűsége

Az amerikai elnök és a washingtoni kongresszus népszerűsége minden korábbinál mélyebbre süllyedt: az Ipsos pénteki adatai szerint előbbi tevékenységét a népesség 30, utóbbi működését 22 százaléka helyesli.

MTI Világ

Vanity Fair: fegyveres puccsot készített elő a Bush-kormányzat

A Bush-kormányzat titokban fegyveres puccsot készített elő a Hamász szélsőséges iszlamista palesztin szervezet ellen annak 2006-as választási győzelme után, hogy ezzel véres, palesztinközi válságot robbantson ki - állította kedden megjelent számában a Vanity Fair.

MTI Világ

Sarkozy bojkottálná a pekingi olimpiát, Bush ott lesz

Nem zárta ki a pekingi nyári olimpia bojkottját Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök. George Bush szerint az olimpia elsősorban sportesemény és nem politikai rendezvény. A németek sem támogatják a bojkottot.

Húsvét hétvége volt, hát lopott egy vaddisznót

Húsvét hétvége volt, hát lopott egy vaddisznót

Kötelező lesz szeptembertől a bárányhimlő elleni oltás

Kötelező lesz szeptembertől a bárányhimlő elleni oltás

Gyönyörű dalt énekel a Trónok harcához Florence

Gyönyörű dalt énekel a Trónok harcához Florence

Ne szomorkodjon a rossz idő miatt, a szomszédban havazik

Ne szomorkodjon a rossz idő miatt, a szomszédban havazik

Remekeltek a magyar szumósok Tallinnban

Remekeltek a magyar szumósok Tallinnban

Elhunyt Martin Böttcher, a Winnetou-filmek zeneszerzője

Elhunyt Martin Böttcher, a Winnetou-filmek zeneszerzője