szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Gázában egyeduralkodó Hamász iszlamista szervezet minden erővel megpróbálja rákényszeríteni a radikális csoportokat az Izraellel kötött tűzszünet tiszteletben tartására – írta a Spiegel Online.

A német hírmagazin internetes kiadása úgy tudja, hogy a radikális Al-Aksza Mártírjai Brigádok gázai parancsnoka, Amír Ajsarif szökésben van A Hamász biztonsági emberei nemrég letartóztatták hét beosztottját. Közülük hárman éppen kilőttek egy rakétát Izrael irányába, a másik négy pedig a következő Kasszám rakéta indítását készítette elő, amikor lefogták őket.

Amíg Gázából indított rakéták csapódnak be a területén, addig Izrael megbénítja a palesztinok lakta övezetbe irányuló létfontosságú szállítmányokat. Utóbbiak hiányában viszont gyengül a Hamász hatalmi bázisa.

Izrael elleni támadásért újabban elzárás jár Gázában, s ha a delikvensnek balszerencséje van, még meg is kínozzák a fogdában. „A Hamász számára minden eszköz megengedett, hogy rákényszerítse a szakadár rakétakommandókat, maradjanak nyugton. A Gázában egyeduralkodó szervezet a szavát adta, hogy az övezetben és környékén  hallgatnak a fegyverek – most pedig Izrael és a világ előtt állnia kell a szavát” – írta a Spiegel Online.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Merénylet egy gázai iskola ellen

Robbantásos merényletet követtek el a Gázai övezetben egy keresztény iskola ellen, de áldozatok nincsenek, csupán anyagi kár keletkezett.

MTI Világ

Gázai övezet: rakétatámadás miatt zárva

Ismét lezárta a Gázai övezeti átkelőket szerdán Izrael, miután előző nap rakétát lőttek ki az övezetből Dél-Izraelre – közölte egy izraeli védelmi illetékes.

MTI Világ

Kivonultak a Gázai övezetből az izraeli katonák

Kivonultak a Gázai övezetből szombat hajnalban azok az izraeli katonák, akik egy nappal korábban bevonultak oda, és hadműveletet hajtottak végre - közölték egybehangzóan izraeli és palesztin források.

MTI Világ

Egyiptom védőfal épít a Gázai övezet határán

Három méter magas védőfal építését kezdte meg Egyiptom gázai övezeti határán, hogy ne ismétlődhessenek meg a januári események, amikor szélsőséges palesztinok a határon húzódó biztonsági kerítés lerombolásával játszották ki a Gázai övezetet sújtó blokádot.

Jön a visszapattanás a magyar gazdaságban, kérdés, mi marad, ami vissza tud pattanni

Jön a visszapattanás a magyar gazdaságban, kérdés, mi marad, ami vissza tud pattanni

Kijött egy frissnek mondott videó a három hónapja eltűnt Jack Máról

Kijött egy frissnek mondott videó a három hónapja eltűnt Jack Máról

Gulyás: Ha valaki nem bízik meg a vakcinában, választhat másikat

Gulyás: Ha valaki nem bízik meg a vakcinában, választhat másikat