szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Irán az Egyesült Államok 32 közel-keleti támaszpontját és Izrael központját venné célba, ha a két ország valamelyike megtámadná – jelentette ki szombaton egy magas rangú iráni tisztségviselő, akit a félhivatalos Fars hírügynökség idézett.

„Az Egyesült Államok jól tudja, hogy Izrael és 32 amerikai bázis rakétáink hatótávolságán belül van, és az Irán elleni legkisebb fellépés esetén célba vennénk ezeket, még mielőtt az ellenséges csapás elérne minket” – mondta Modzstaba Zolnúr, a legfőbb iráni vallási és politikai vezetőnek, Ali Hamenei ajatolláhnak a tanácsadója a hadsereg elitalakulatánál, a Forradalmi Gárdánál. Ez az alakulat felügyeli a legpusztítóbb iráni fegyvereket, köztük a nagy hatótávolságú rakétákat, amelyek képesek elérni Izraelt és a perzsa-öbölbeli amerikai támaszpontokat.

Teherán azt állítja, hogy a nukleáris programjának egyetlen célja az áramtermelés. A nyugati államok és Izrael viszont gyanítja, hogy a világ negyedik legnagyobb olajtermelője nukleáris fegyvert akar előállítani. Washington többször közölte már, hogy diplomáciai úton szeretné rendezni az iráni nukleáris programmal kapcsolatos válságot, de nem zárta ki a katonai akció lehetőségét sem. Izraelről külföldön feltételezik, hogy régóta rendelkezik atomfegyverrel, ezt azonban Jeruzsálemben hivatalosan soha nem erősítették meg. A zsidó állam ugyanakkor többször hangoztatta: útját állja annak, hogy Irán nukleáris hatalommá váljon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Irán ragaszkodik az urándúsítás jogához

Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök ismét leszögezte hétfőn, hogy országának joga van az urándúsításhoz, és az ennek leállítását követelő nyugati hatalmak "törvénytelenül" járnak el.

MTI Világ

Irán újabb rakétakísérlete

Az erőteljes nyugati tiltakozás ellenére Irán a Perzsa-öböl térségében csütörtökön újabb rakétakísérleteket hajtott végre.

Bűnügyi felügyelet alatt marad Bige László

Bűnügyi felügyelet alatt marad Bige László

Na, de mit adott a Fidesz a 40-es, diplomás szingliknek? És az elvált anyáknak?

Na, de mit adott a Fidesz a 40-es, diplomás szingliknek? És az elvált anyáknak?

Szabadalmat sértett a Lidl Spanyolországban

Szabadalmat sértett a Lidl Spanyolországban