szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Továbbra is Robert Fico szlovák miniszterelnök a legmegbízhatóbb szlovákiai politikus egy kutatás szerint.

A pozsonyi MVK közvélemény-kutató intézet decemberi országos felmérése szerint, amelynek eredményét szerdán hozták nyilvánosságra, Ficót a megkérdezettek 39,6 százaléka tartja megbízhatónak. A második legmegbízhatóbb szlovákiai politikus Ivan Gasparovic államfő 29,7 százalékos támogatottsággal, míg Iveta Radicovában, az ellenzék államfőjelöltjében a megkérdezettek 15,3 százaléka bízik. A negyedik helyet Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke foglalja el 12,5 százalékos támogatottsággal. A szlovákiai magyar politikusok közül Bugár Béla, a Magyar Koalíció Pártjának volt elnöke 6,3 százalékos támogatottsággal a 10. helyen van.

A legmegbízhatatlanabb politikusok listáját Ján Slota vezeti 34,3 százalékkal. A két volt miniszterelnökben - Vladimír Meciarban és Mikulás Dzurindában - egyaránt a megkérdezettek mintegy 30 százaléka nem bízik. A negyedik legmegbízhatatlanabb Csáky Pál, a Magyar Koalíció Pártjának elnöke 24,6 százalékkal, míg őt Robert Fico követi, akiben a megkérdezettek 16,5 százaléka nem bízik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Slota: a magyarok nagyon önzőek, a romákat diszkriminálják

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöksége azt javasolja a párt parlamenti képviselőinek, hogy szavazáskor semmilyen módosítást ne támogassanak az oktatásügyi törvényben, a földrajzi megnevezések kisebbségi nyelvű használatára vonatkozó beterjesztést se - jelentette ki Ján Slota, az SNS elnöke a párt vezetőségi ülése után szombaton.

MTI Világ

Gyurcsány: elkedvetlenítő Fico levele

Elkedvetlenítő és csalódást keltő Robert Fico szlovák kormányfő levele, amely visszautasítja a hatpontos magyar javaslatcsomagot - fogalmazott Gyurcsány Ferenc miniszterelnök újságírói kérdésre az Európai Tanács ülését megelőző konzultációs ülés után a Parlamentben kedden.

MTI Világ

Fico: nincs ok előre hozott választásokra

Nincs semmi ok előre hozott parlamenti választást mérlegelni Szlovákiában – jelentette ki Robert Fico szlovák kormányfő vasárnap a pozsonyi SITA hírügynökségnek nyilatkozva.

MTI Világ

Fico a koalíciós válság helyett a magyarügyet választotta

A szlovák miniszterelnök a koalíciós válság helyett inkább a magyarokkal való konfliktust választotta, amelyet - szerencsétlenül és fölöslegesen - az új évbe is áthozott - írta hétfői kommentárjában a Pravda című független szlovák lap.

Szurkolók tüntettek Prágában a meccsek betiltása ellen, vízágyúzás lett a vége

Szurkolók tüntettek Prágában a meccsek betiltása ellen, vízágyúzás lett a vége

Történelmi manőverre készül a NASA, mintát vesz egy 2 millió kilométerre lévő aszteroidáról

Történelmi manőverre készül a NASA, mintát vesz egy 2 millió kilométerre lévő aszteroidáról

Szinte vadonatúj 13 éves Bugatti Veyron várja új gazdáját

Szinte vadonatúj 13 éves Bugatti Veyron várja új gazdáját