szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy korábbi autóbalesetből eredő agysérülés, illetve az alkohol és kábítószer fogyasztása együttesen csökkentette a bolgár férfi beszámíthatóságát.

Két év és tizenegy hónap börtönbüntetésre ítélték csütörtökön Németországban azt a férfit, aki tavaly októberben hátulról lerúgott egy számára ismeretlen nőt az egyik berlini metróaluljáró lépcsőjén.

A német fővárosban található bíróság bűnösnek találta a 28 éves, bolgár állampolgárságú Szvetoszlav S.-t, amiért 2016 októberében hátulról megrúgta a berlini Hermannstrasse metróaluljáró lépcsőjén éppen gyanútlanul lefelé sétáló 26 éves nőt. A férfi az eset nyilvánosságra kerülése után Franciaországba menekült, majd tavaly decemberben, közvetlenül karácsony előtt visszatért, ekkor vették őrizetbe a hatóságok egy berlini buszállomáson.

Az incidenst a biztonsági kamera rögzítette, a felvétel később futótűzként terjedt a világhálón és a médiában. A bolgár állampolgárságú férfi a bíróságon azt állította, hogy a bűncselekmény elkövetésekor alkohol és kábítószerek befolyása alatt állt, és bocsánatot kért a nőtől.

  A 26 éves nő a rúgás következtében leesett a lépcsőn, fejsérülést szenvedett és eltört a karja. Vallomásában elmondta, hogy az eset miatt több hónapon át sokkos állapotban volt, valamint a külvilággal való mindennemű kapcsolatát is megszakította.

A férfira az ügyészség három év és kilenc hónap börtönbüntetés kiszabását kérte, de a pszichológiai szakvélemény szerint egy korábbi autóbalesetből eredő agysérülés, illetve az alkohol és kábítószer fogyasztása együttesen csökkentette a támadó beszámíthatóságát.

A támadásról készült felvétel sokkolta Németországot, és bejárta a világot. A söröző és dohányzó férfi azután, hogy lerúgta a nőt a lépcsőn, egyszerűen elsétált a helyszínről barátaival.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!