szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy látszik a Kremlben úgy döntöttek, új oldaláról kell bemutatni Vlagyimir Putyint: a jövő évre szóló Putyinos falinaptárakon már nem meztelen felsőtesttel mutatkozik az orosz államfő, hanem öltönyben, a többi politikus között.

Angela Merkel német kancellárral, Fatah al-Sziszi egyiptomi elnökkel és több más ismert külföldi politikussal közös képes díszítik a 2020-as hivatalos oroszországi Putyinos naptárakat, s ez látványos szakítást jelent a múlttal. A korábbi években ugyanis egy vagy több olyan kép is bekerült az álló esztendőn át nézhető válogatásba, amelyen a közismerten macsó politikus meztelen felsőtesttel lovagol a szibériai vadonban, vagy horgászik egy-egy távol-keleti tónál.

A másik – most ugyancsak háttérbe szorított üzenet az volt, hogy Putyin igazi sportember: tavaly még jogkorongozott és állatot mentett, most viszont 12 hónapon keresztül öltönyös Putyinok néznek vissza a falról. Az egyetlen kivétel az, amelyen Putyin az állítólagos uótddal, Szergej Sojguval közösen nézeget egy maréknyi növényt. Itt a cél valószínűleg az volt, hogy ha valóban Sojgu az utód, akkor már most lássák az oroszok: tökléletes az összhang Putyin és leendő utódja között.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mennyiért vesz meg egy iPhone-t az Apple?

Mennyiért vesz meg egy iPhone-t az Apple?

Orbán Viktor kétezerrel több kórházban ápoltról beszélt, mint amennyit az operatív törzs mond

Orbán Viktor kétezerrel több kórházban ápoltról beszélt, mint amennyit az operatív törzs mond

Dél-koreai vakcinafejlesztőket támadtak meg észak-koreai hackerek

Dél-koreai vakcinafejlesztőket támadtak meg észak-koreai hackerek