szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már öt halálos áldozata van a tüntetéseknek.

Tüntetők csaptak össze a rendőrséggel India fővárosában, miután a héten az indiai parlament felső háza is elfogadta azt a törvénymódosítást, amely hat vallás híveinek, köztük a keresztényeknek megadja az indiai állampolgárságot, a muszlimoknak viszont nem. A módosítás azokra a személyekre vonatkozik, akik 2014. december 31-e előtt érkeztek Indiába Pakisztánból, Bangladesből, illetve Afganisztánból.

A rendőrség könnygázt és gumibotot is bevetett a tüntetők ellen, akik lezárták az utakat és buszokat gyújtottak fel, írja a BBC.

Nemcsak Új-Delhiben váltott ki heves indulatokat a diszkriminatív törvény: Észak- és Kelet-Indiában is tüntetnek ellene. A tiltakozásoknak hat nap alatt öt halálos áldozata volt.

Több ország, köztük az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és Kanada is elővigyázatosságra intette állampolgárait, ha Észak-Kelet Indiába utaznának.

Megnéztük, hogy a magyar állam kiadott-e ilyen figyelmeztetést, de az "Utazásra nem javasolt térségek" listája október 16-án frissült utoljára. Az Indiára vonatkozó szakaszban Jammu és Kashmir állam szerepel, Ladakh kivételével, "valamint a keleti és északkeleti államok (különösen Manipur, Tripura, Assam, Nagaland, Meghalaya, Mizoram, Arunachal Pradesh) és az indiai-pakisztáni határvidék teljes hosszában". Azt még hozzátennénk, hogy a jelenlegi attrocitások Nyugat-Bengáliát is érintik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre többen kapnak átlag feletti nyugdíjat

Egyre többen kapnak átlag feletti nyugdíjat

Tovább terjeszkedik a Balatonnál Mészárosék ingatlanos üzlettársa

Tovább terjeszkedik a Balatonnál Mészárosék ingatlanos üzlettársa

Újra alternatív valóságba került a kormánymédia, amikor Orbán Gáspár ügyével kell foglalkozniuk

Újra alternatív valóságba került a kormánymédia, amikor Orbán Gáspár ügyével kell foglalkozniuk