szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

New York 30 ezret igényelt, eddig 400-at kapott a kormánytól.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

400 darab lélegeztetőgépet küldött az Egyesült Államok kormányzata New York államnak a szövetségi tartalékból – írja a Politico.

Andrew Cuomo, New York kormányzója rendkívül ideges videóüzenetben reagált, amelyben azt üzente az elnöknek, válassza ki ő azt a 26 ezer beteget, akik meg fognak halni. A kormányzó elmondta, hogy ilyen gépeket nem lehet két nap alatt gyártani, ugyanakkor más tagállamok és más országok is ezeket hajtják, ezért nehéz beszerezni őket.

Trump csütörtökön a Fox tévén arról beszélt, hogy nagy kórházakban is csak két gépet látni, most meg egyszerre több tízezret akarnak beszerezni. Azt mondta, szerinte nem szükséges ennyi. Amerikában New York a járvány egyik gócpontja, a kórházakban nemcsak lélegeztetőgépekből, hanem maszkból, köpenyből és más eszközökből is hiány van.

Több nagy autógyár, köztük a Tesla és a Ferrari is bejelentette korábban, hogy átállnak lélegeztetőgépek gyártására.

Fotónk illusztráció.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!