Tetszett a cikk?

Oroszországban tartalékegységet hoztak létre a rendvédelmi erők tagjaiból, Fehéroroszország megsegítésére – jelentette Vlagyimir Putyin orosz elnök.

„Aljakszandr Lukasenko fehérorosz államfő kérésére Oroszországban tartalékot hoztak létre a rendvédelmi erők tagjaiból, de az orosz erők addig nem cselekednek, amíg nem szabadulnak el a szélsőséges csoportok Fehéroroszországban és nem válik kezelhetetlenné a helyzet” – jelentette be Vlagyimir Putyin orosz államfő a Rosszija 1 állami televízióban sugárzott interjújában.

Az Eho Moszkvi moszkvai rádió szerint Putyin hozzátette: egyelőre nincs szükség az orosz fegyveres erők fehéroroszországi bevetésére. „Remélem nem is lesz, ebben Moszkva és Minszk teljes mértékben egyetért” – magyarázta az orosz államfő.

A bejelentés előzménye, hogy az augusztus 9-ei fehéroroszországi elnökválasztáson történt csalások miatti tiltakozások erőteljessé válása után Lukasenka kétszer is beszélt telefonon Putyinnal, aki akkor megígérte, ha szomszédját külföldi fenyegetés éri, Moszkva segítséget nyújt a két, laza föderációban lévő állam korábbi védelmi szerződései alapján. Lukasenka igyekszik azt a látszatot kelteni, mintha a tüntetéssorozatot a nyugati államok szítanák, s ezzel a politikus szerint előkészítik a Fehéroroszország elleni NATO-támadást. A NATO cáfolta, hogy támadásra készülne, s csapatokat vonna össze a határ közelében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rendőröket dobáltak, újságírókra támadtak a járványtagadók Varsóban

Rendőröket dobáltak, újságírókra támadtak a járványtagadók Varsóban

Meghalt a legidősebb brit

Meghalt a legidősebb brit

18 kocsit tört fel egy tolvaj Tatabányán

18 kocsit tört fel egy tolvaj Tatabányán