Bejelentkezés  

Lech Walesa újra belevágna

A Szolidaritás alapítója újra aktív szakszervezeti tag szeretne lenni, mert a kapitalizmusnak "túlságosan hosszú a keze", és tenni kellene valamit a munkásokért, különösen azokért, akik a csőd szélén álló Gdanski Hajógyárban dolgoznak.

És akkor véget ért a kommunisták utolsó teljes éve

És akkor véget ért a kommunisták utolsó teljes éve

Sejthető volt-e az 1989-es fordulat a rendszerváltás előestéjén a keleti blokk országaiban? Mit gondoltak 1988-ban az állampártok vezetői, hova vezetnek a folyamatos engedmények és a reformok? Megnéztük, merre haladtak a közép- és kelet-európai szocialista országok 25 éve, amikor a rendszerváltás már a levegőben volt.

"Arculati tolvajlás" - beszólt a KDNP a Szolidaritásnak

A Kereszténydemokrata Néppárt szégyennek tartja, hogy a magyar Szolidaritás mozgalom a "világtörténelmet formáló" lengyel Szolidaritás nevével él vissza és arculatát használja "megbotránkoztató" akcióihoz.

MTI

Kövér: Walesa példakép a vezető magyar politikusgenerációnak

Lech Walesa példakép a Magyarországot ma vezető politikusgeneráció számára - mondta Kövér László miután a volt lengyel államfővel folytatott megbeszélést csütörtökön Gdanskban.

MTI

A magyarok jó barátját látogatja meg Kövér László

Az Országgyűlés elnöke Lengyelországba látogat; találkozik Lech Wałęsával is.

MTI

Orbán szülinapi köszöntőlevelet küldött Lech Walesának

Levélben köszöntötte fel Magyarország minden polgára nevében 70. születésnapja alkalmából Lech Walesa volt lengyel államfőt Orbán Viktor miniszterelnök.

MTI

Walesa egyesítené Lengyelországot és Németországot

Szokatlan ötlettel állt elő Lech Walesa volt lengyel elnök, a Szolidaritás mozgalom legendás vezéralakja - közölte az InfoRádió. Szerinte annyira megváltozott a világ, hogy Európában például egyesíteni kellene Németországot és Lengyelországot.

hvg.hu

Walesa sokkolja a lengyelek egy részét melegellenes szavaival

Vitát és felháborodást keltett hazájában Lech Walesa, a lengyel demokrácia legendás alakja, a Nobel-békedíj kitüntetettje azzal a minapi kijelentésével, hogy a melegeknek nincs joguk kiemelkedő szerepre a politikában, és kisebbségként "érjék be kevesebbel" a társadalomban.

MTI

Walesa kegyelmet kér Putyintól a Pussy Riot-nak

Kegyelmet, de legalábbis a börtönbüntetés mellőzését kéri az orosz államfőtől a volt lengyel elnök a Pussy Riot punkzenekar bebörtönzött tagjai számára.

hvg.hu

Walesa chippel venné el a politikusok kedvét a kenőpénztől

A korrupció felszámolását célzó rendkívüli javaslattal állt elő Lech Walesa: a volt lengyel elnök szerint minden politikus bőre alá elektronikus chipet kellene beültetni, így biztosítva teljes felügyeletüket.

MTI

Állítólag bizonyítékot találtak Walesa ügynökmúltjára

Csehszlovák titkosszolgálati dokumentumot talált egy cseh történész Lech Walesáról; az irat azt mutatja, hogy a Szolidaritás szakszervezet egykori vezetője, a későbbi államfő a hetvenes évek elején valóban együttműködött a lengyel kommunista állambiztonsági szervekkel (SB) - írta a Lidové Noviny című cseh konzervatív napilap kedden.

MTI

Walesa "megveretné" volt mozgalma aktivistáit

Leveretné az egykor általa vezetett Szolidaritás szakszervezet jelenlegi tüntetéseit Lech Walesa - derült ki a volt államfőnek a Radio Zet lengyel rádióadó számára adott szerdai interjújából.

MTI

Már forgatják Wajda filmjét Lech Walesa életéről

Andrzej Wajda rendezésében elkezdték csütörtökön a Lech Walesa életéről szóló film forgatását Lengyelországban.

MTI

Walesa fia szerint csoda történt vele

Csodák sorozatának tartja életben maradását és fokozatos felépülését szeptember 2-i életveszélyes motorbalesete után Jaroslaw Walesa, Lech Walesa volt lengyel államfő fia, aki csütörtökön elhagyhatta a varsói katonai kórházat.

MTI

Walesa nem jeleskedett a mosogatásban

Hamarosan Lengyelországban megjelenő életrajzában számol be Danuta Walesa, a lengyel Szolidaritás szakszervezet legendás vezetőjének és volt lengyel államfőnek a felesége egykori villanyszerelő férje rendkívüli karrierjéről és családi életükről.

MTI

Walesa meglátogatta Jaruzelskit a kórházban

Walesa meglátogatta Jaruzelskit a kórházban

Lech Walesa volt lengyel államfő, a Szolidaritás szakszervezet alapítója és első elnöke meglátogatta Wojciech Jaruzelski tábornokot, volt államfőt a varsói katonai kórházban.

MTI

Walesa kibékült a saját maga által alapított szakszervezettel

Walesa kibékült a saját maga által alapított szakszervezettel

Kibékült a Szolidaritás szakszervezettel Lech Walesa volt lengyel államfő.

MTI

Lech Walesáról szóló filmre készül Andrzej Wajda

Hamarosan elkészül a Lech Walesáról szóló film forgatókönyve, megkezdődhet a forgatás, és ha minden jól megy, egy év múlva már vetíthetik is Andrzej Wajda legújabb alkotását - adta hírül legfrissebb számában a Polityka című lengyel hetilap.

MTI

Lech Walesa féloldali tüdőgyulladásban szenved

Lech Walesa volt lengyel elnök féloldali tüdőgyulladásban szenved, és még legalább a hét végéig kórházban marad.

MTI

Mementó 1991: a visegrádi csúcs és az Antall-Göncz presztízscsata

A visegrádi csúcson 1991 februárjában Budapest, Prága és Varsó politikusai óvatosan próbálták magukat kivonni a szovjet érdekszférából - anélkül persze, hogy felbőszítenék Moszkvát. Közben itthon Göncz Árpád és Antall József körül izzott a levegő: kicsinyes viták zajlottak arról, ki kit láthat vendégül a visegrádi csúcson.

12

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X