szerző:
hvg.hu

Például adományokat gyűjtöttek a terrortámadás áldozatainak.

„A hitünk egyik alapvetése, hogy segítsünk azoknak, akik erre rászorulnak” – adott egyszerű magyarázatot a legtermészetesebb reakcióra, amelyet a 22 halálos áldozatot követelő manchesteri terrortámadásra adni lehet az egyik muszlim szervezet vezetője. Néhány órával a segélyoldalak létrehozása után áramlani kezdett a pénz a muszlim közösségektől.

Muszlim vezetők sorra ítélték el az elkövető, Salman Abedi tettét, és adtak hangot annak, hogy a terrorizmustól a muszlim közösségek is ugyanúgy félnek, mint a nem muszlimok.

A támadást követő káoszban muszlim taxisok segítettek a koncert résztvevőinek ingyen haza jutni. Voltak, akik egyenesen Liverpoolból autóztak át, hogy segítsenek. A kórházakban pedig nagyon sok muszlim orvos látta el a sérülteket.

A brit belső elhárítás szerint nemcsak lehetséges, hanem valószínű egy újabb terrortámadás, ezért a kormány kritikus szintre emelte a terrorkészültséget az országban.

(A manchesteri terrortámadásról szóló összes cikkünket itt találja.)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!