Orbán Viktor és a férfiasság
Élet+Stílus

Orbán Viktor és a férfiasság

Kénytelenek vagyunk férfiügyekkel foglalkozni, miután Orbán Viktor férfiasan kezdte a barátságát Emmanuel Macron francia államfővel, és ezt a kontextus alapján pozitív jelzőnek érezte. Érdemes hát ellenpróbát tenni: lehetett volna kettejük találkozója nőies is? És az miért lett volna negatív? A szóválasztás gyakran fejez ki mélyebb politikai filozófiát, amely a hatalomgyakorlást is meghatározza. Mit jelent a férfias, és mit veszíthetünk, ha a nőies politika a gyengeség jelképévé válik?

hvg.hu Kult

Népszerű a mekizés

Lájkol, fészel, romkocsma, szelfi, punnyad, mekizik - mi közük egymáshoz? S hogy kerül ez ide?

hvg.hu Gasztro

Ha tél, akkor is sörfesztiválozunk

A sörkedvelők számára jó hír, hogy az első jelentős fesztiváleseményre nem kell tavaszig várniuk, hanem már februárban végigkóstolhatnak több mint 100 féle sört az Indoor Sörfeszten. Az esemény helyszíne február 19. és 21. között a Gellért Szálló és a Gellért Brasserei.

hvg.hu Gasztro

Budapest Cake Túra - így is lehet

Nem kell hozzá bakancs, hátizsák, iránytű, s főleg felesleges az úti csomag. A Budapest Cake Túrát a város újhullámos cukrászdái hirdették meg: egymáshoz küldik a vásárlókat. A január 22-én, pénteken induló túra hat állomáshelyén, hat cukrászda desszertjeit lehet megkóstolni, majd a végén mindenki visszatérhet a kedvencébe, ahol vendégül látják egy süteményre.

hvg.hu Plázs

Dübörög a budapesti kolbász-újhullám

Az utóbbi időben nagy a pezsgés a fővárosban street food fronton, ennek egyik hozománya, hogy újraértelmeződött a pesti kolbász fogalma. Miközben például a Töltő, a Butifarring, a Kolbice e témában új élményeket nyújt, a Séf utcája, a Belvárosi Disznótoros vagy a Mészár Steak Kitchen feleleveníti a hagyományos disznótoros ízeit. Bejártunk néhány kolbászost, és végigkóstoltuk a kínálatot. Nekünk nagyon bejött.

SzJ Gasztro

Világszerte hódít a vega hentes

Kilencgenerációs farmer család sarja Jaap Korteweg, a “The Vegetarian Butcher” azaz a Vegetáriánus Hentes nevű nagysikerű vállalkozás alapítója. Mi van? Hogy lesz valaki vega hentes, aki a holland felföldeken, állatok között nőtt fel?

hvg.hu Gasztro

Bocuse d'Or – a magyar döntő előtt

A Bocuse d’Or magyarországi selejtezőjéből továbbjutott hat versenyző megkezdte felkészülését a február 18-án megrendezendő döntőre, amelyen eldől, ki képviseli majd hazánkat májusban az európai mezőnyben. A január 15-én tartott eligazításon megismerhették a versenyszabályzatot, megkapták a szükséges alapfelszerelést. A napokban az is kiderült, hogy a budapesti európai döntőn Magyarország a második napon versenyez.

hvg.hu Gasztro

Top 10 étel - amit a legtöbben kerestek

Azt persze nem tudni, hogy valójában hányan készítették el a múlt év legsikeresebb receptjeit, de hogy mennyien voltak rá kíváncsiak, azt igen. A listát 265 ezres oldalletöltéssel egy csirkemell recept vezeti, ráadásul második éve tartja az elsőségét.

K.G. Gasztro

Besavanyodva - recept

A mai városi piacok,vásárcsarnokok áruválasztéka sajnos egyre kevésbé különbözik egy szupermarketétől. Amiért mégis jobban szeretünk piacozni, az elsősorban a személyesség. Az a kapcsolat, amit a törzsvásárló soha nem kaphat meg az állandóan változó személyzetű, eladók helyett leterhelt, ingerült árupakolókkal felszerelt áruházakban. A magunk részéről azt tapasztaltuk, hogy a hagyományos árus-vevő bizalmi viszony leginkább a savanyúságosoknál érhető tetten.

hvg.hu Gasztro

DŰLŐngélő Vince - fesztivál Somlón

A somlói családi pincészetek idén először tartanak téli borfesztivált, amelyen Vince-napi hagyományőrző programokkal, helyi borversennyel és a 2015-ös évjárat legjobb fehérboraival várják az érdeklődőket hazánk legkisebb történelmi borvidékére.

hvg.hu Gasztro

Bubi nélkül nincs Golden Globe

Hollywood legnagyobb sztárjai idén is pezsgővel koccintottak a díjátadón. A gála során összesen 1 500 minipalackot, 125 karton Grand Vintage 2004 és Moët Rosé Impérial champagne-t szolgáltak fel magnum palackból. Mellesleg elfogyott 500 pezsgőkoktél is.

K.G.-Gy.Zs. Gasztro

Egy régi kedvenc: szalontüdő – recept

Vannak dolgok, melyeket még a konyhaművészetben jártas férfiak sem nagyon készítenek el otthon, hanem leginkább a piaci büfékben, vagy kora délelőtt nyitó kifőzdékben fogyasztanak el. Ilyen étel a szalontüdő, avagy a pájsli, mely épp úgy a Monarchia konyhájában kezdett el rotyogni, mint annyi más étel, melyet magyarok, osztrákok és csehek egyaránt magukénak vallanak.

hvg.hu Gasztro

Szakéval koccintunk

Meglehet, hogy 2016-ban a szaké lesz a drinkbárok sztárja. Budapest pedig a térség kiemelt szakéközpontjává válik. Legalábbis így látják a japán rizstermelők és -feldolgozók, akik tavaly illetékes mezőgazdasági tárcájuk támogatásával kétszer is küldöttséget delegáltak kis hazánkba a 2500 éves ital népszerűsítésére.

hvg.hu Gasztro

Lemmyre keresztelnék a Jack&Coke-ot

Szombaton örök nyugalomra helyezik a Motörhead legendás frontemberét, akinek halála után világméretű petíció indult, hogy kedvenc italát, a Jack&Coke-ot „Lemmy”-nek nevezzék el.

hvg.hu Gasztro

Gyilkos desszert

A mocsi a japánok kedvenc újévi édessége, ami rendre halálos áldozatokat szed ilyenkor.

-k- Gasztro

Vége a sörforradalomnak

Az újévi gyógysörök legurítása és jótékony hatása után egy kis visszatekintés 2015-re, ami a „sör éve” címre is pályázhatna. De hogy még legyen hova fejlődni, maradjunk inkább abban, ez volt a konszolidáció esztendeje a sörszcénában.

1
4 5 6 7 8
240
A címlapról ajánljuk