szerző:
hvg.hu

Miután kiderült, hogy ellenőrök, a NAV munkatársainak számlaszámát egy órán belül letiltották az Ubernél – állította Tállai András a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős államtitkára a TV2 Mokka című műsorában. Arról is beszélt, hogy az Uber felkérte a magyar sofőröket, jelentkezzenek be az adóhatóságnál január 31-ig, és ha ezt nem teszik meg, hajlandó őket kizárni a rendszerből.

"A kollegáknak a bankszámlaszámát, miután kiderült, hogy adóellenőrök, az Uber-központban, Hollandiában egy órán belül letiltották" – közölte Tállai András államtitkár a TV2 reggeli műsorában. "Ugyanazzal a bankszámlával, kártyával nem tudott bejelentkezni a NAV-os kollega, tehát rögtön léptek, hogy kizárják azt a személyt, akiről kiderül, hogy a NAV ellenőre" – tette hozzá.

©

Arról is beszélt, hogy eddig "tíz körüli" szúrópróbaszerű ellenőrzést végzett el a NAV próbavásárlásként az Uber-sofőröknél, de nagyobb erő bevetését tervezik. Felidézte, hogy a NAV levélben kérte az Uber hollandiai központjától a magyar regisztráltak listáját és a cég nyilatkozata szerint 1200 ilyen személy van.

Hozzátette még, új fejlemény, hogy hétfő délután egy magyarországi cégen keresztül kapott egy emailt, amelyet a hollandiai Uber cégvezetője is aláírt. E szerint az Ubernél "teljes mértékben egyetértenek a kormánnyal" és kérik a regisztrált sofőröket, jelentkezzenek be a NAV-nál január 31-ig, és "arra is hajlandók, ha ezt nem teszik meg, nem tartják be a jogszabályokat, akkor kizárják a rendszerükből" őket, nem kapnak munkát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!