szerző:
hvg.hu

A Roszatom Szerviz megkezdte az oktatást az atomerőművi blokkokról az MVM ERBE Zrt.-nél.

Október 3-tól 6-ig zajlik az MVM-csoport mérnök irodájánál, az MVM ERBE Zrt.-nél a VVER-1200-as atomerőművi blokk oktatásának első modulja – közölte a Roszatom.

Az oktatás célja az új paksi blokktípussal kapcsolatos tervezési sajátosságok ismereteinek átadása az ERBE szakemberei számára. A most megkezdett képzésről a két cég a nyári moszkvai Atomexpo 2017 nemzetközi fórumon egyeztetett.

Az oktatási program első modulja az új blokktípus tervezésével, az egyes berendezések és rendszerek felépítésével, illetve azok alkotóelemeivel kapcsolatos ismeretek átadására irányul a Hanhikivi–I.-es blokk, a Leningrádi Atomerőmű II.-es kiépítés és a Paks II. atomerőmű példáján.

Az első modul előadásait a Roszatom Műszaki Akadémiája, az Atomsztrojexport és a Roszatom Eleron szakemberei tartják.

A szerződés értelmében két képzési modulban adják át a VVER-1200-as blokkal kapcsolatos műszaki ismereteket. A mostani első oktatási szakasszal párhuzamosan egyeztetik a második modul időpontját, amelyet Szentpéterváron tartanak majd meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!