szerző:
hvg.hu

Diáksztrájk szerveződik a tanári polgári engedetlenség időpontjára. A szervezők arra buzdítják a tanulókat, hogy iskolába menet ők is álljanak meg a bejáratnál, és hagyják ki az első órát.

Diáksztrájkra szólítanak a Facebookon a március 30-i tanári akcióval egy időben.

"A március 15-én meghirdetett határidőig nem kértek bocsánatot a hatalom képviselői, és nem ültek le hiteles szereplők egyeztetni a 12 pontról a szakma képviselőivel. A tanárainktól elvették a jogszerű sztrájk lehetőségét, de ők bátorságukat összeszedve úgy döntöttek, hogy 2016. március 30-án, szerdán délelőtt 8 és 9 óra között polgári engedetlenség formájában fejezik ki a változtatás iránti igényüket és az oktatási rendszerrel szembeni ellenérzésüket" – írják a szervezők.

Arra buzdítják a diákokat, hogy ugyanaebben az időpontban iskolába menet ők is álljanak meg az iskolák bejáratánál 1 órára és beszélgessenek el barátaikkal, tanáraikkal, formáljanak élőláncot az iskola köré, vagy krétával írják le a járdára a legnagyobb problémákat.

"Mutassuk meg közösen, hogy mi is itt vagyunk, (...) és a mi jövőnket próbálják elvenni" – írják.

Képünk illusztráció
©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!