szerző:
hvg.hu

Nem is olyan régen a Fidesz még állami kitüntetést akart adni a Magyar Helsinki Bizottságnak és a Társaság a Szabadságjogokértnak (TASZ).

A 2002 és 2010 között, és különösen 2006 őszén az állam részéről a politikai szabadságjogokkal összefüggésben elkövetett jogsértéseket vizsgáló albizottság – amelyet a Fidesz 2010-es választási győzelme után hoztak létre Gulyás Gergely vezetésével – még azt javasolta, munkájáért részesítsék állami elismerésben többek között a Magyar Helsinki Bizottságot és a TASZ-t.

Az albizottság e javaslatot tartalmazó jelentése – amelyre a Kettős Mérce hívta fel a figyelmet – ma is olvasható a Parlament.hu-n.

A testület akkor az emberi jogok érvényesülése területén szerzett érdemeikre tekintettel adott volna kitüntetést a két civil szervezetnek is.

Nemrég kiderült, hogy egy kormányzati javaslat szerint a jövőben a civil szervezetek vezetőinek is olyan vagyonnyilatkozatot kellene készíteniük, mint az országgyűlési képviselőknek és az államtitkároknak. Ezzel kapcsolatban Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy "el kell takarítani" a Soros-birodalom "álciviljeit".

Helsinki Bizottság: "Rossz hírünk van Németh Szilárdnak"

A Magyar Helsinki Bizottság nem adja fel, és arra emlékezteti Németh Szilárdot, hogy mindenkinek joga van beleszólni a politikába.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!