szerző:
hvg.hu

A 24.hu-nak a családjához közeli források azt mondták, nyolc-kilenc évesen került oda, anyjával lakást, segélyt kaptak a svéd államtól.

Másfél hete sugározta a közmédia azt az interjút, amelyben egy svéd-magyar nő, Natalie Contessa af Sandeberg arról beszélt, inkább hazaköltözött Svédországból, mert az ottani helyzet mostanra tarthatatlanná vált az oda beözönlött migránsok miatt. A nőről később a 24.hu kiderítette, hogy két évvel ezelőtt lakást bérelt Budapesten hosszú távra, a Várnegyednek abban a házában, amelyben válása idején baráti szívességből Matolcsy György jegybankelnök is lakott. Végül azonban csak rövid ideig maradt ott, mert összeveszett a tulajdonossal.

Azt pedig az Index írta meg, hogy a nőt Svédországban hét rendbeli rágalmazásért, közbizalom elleni bűncselekményért és zaklatásért ítélték el, és több mint 700 ezer forintnyi koronát kellett kifizetnie a sértetteknek.

A 24.hu most azt írja a családjához közeli forrásokra hivatkozva, hogy a nő a vele készült interjúban elhangzottakkal szemben nem Svédországban jött világra, hanem nyolc-kilenc évesen, Nagy A. néven menekültként került oda. Anyja a hetvenes évek végén hagyta el Magyarországot, és egy olasz gyűjtőtáborban várta, hogy valahová befogadják. Ott ismerkedett meg egy orosz menekülttel, akitől a lánya született.

Anya és gyermeke végül egy magyar barátnő segítségével juthatott el a svédekhez, ahol lakást és szociális segélyt kapott. A lány taníttatásának költségeit is nagyrészt a svéd állam állta.

Az af Sadeberg névhez egy későbbi házasság révén jutott a két nő, azóta vette fel Natalie is a grófnő, contessa nevet.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!