szerző:
hvg.hu

Egy állami és egy egyházi, keresztény szemléletű szerepel a kormány elképzelései között a lap forrásai szerint.

A Népszava írta meg, hogy csúszhat az új Nemzeti alaptanterv bevezetése, és a lapnak nyilatkozó szakértők szerint a megfelelő tankönyvek sem állnak még rendelkezésre, azokat csak a közeljövőben kezdik el kidolgozni, félkész koncepció alapján.

A lap forrásaira hivatkozva azt írja, a kormány elképzelésében kétféle tankönyv szerepel,

egy állami és egy egyházi, keresztény szemléletű, ezekből lehet majd válogatni.

A Népszava érdeklődött az Emminél, ahol nem cáfolták az értesüléseiket, csak annyit közöltek, vegyék figyelembe egy korábbi, hétfőn kiküldött közleményüket. Ebben azt írták, hogy a koncepcióról a minisztériumi véleményezést követően indul széles körű társadalmi és szakmai egyeztetés, majd annak lezárultát követően kerül a kormány elé a tervezet.

"A tárca célja, hogy a magyar diákok versenyképes, a munkaerőpiacon és az életben is értékes, valamint a nemzeti kultúrát korszerűen átadó tudást szerezzenek az iskolapadban" – tudatták.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!