szerző:
hvg.hu

Másik János lesz a vendég a speciális vizuális körítéssel és új dalokkal is készülő Pegazusok Nem Léteznek szombati koncertjén. Az immár öttagúra bővült zenekar a Trafóban nyitja az idényt.

A Pegazusok Nem Léteznek együttest az Esti Kornél zenekar dalszerző-gitárosa, Lázár Domokos és színművész szakos barátnője, Ács Eszter alakította 2011-ben. 2012-ben jelent meg az akkor még kéttagú formáció Szomorú számok EP-je, melyről a Kiadó című szám vált ismertté. Az év végén a duó a Heaven Street Sevenből ismert Németh Róbert basszusgitárossal (lapunk munkatársával – a szerk.) és Lázár Ágostonnal, az Esti Kornél dobosával négytagúra bővült.

2013-ban az együttes két virtuális kislemezzel, összesen három új dallal jelentkezett - Segíts nekem, Társasjáték, Senki nem beszél - melyeket a rádiókból is ismerhetünk. A még a Szomorú számok EP-re készült Naíva című dal azóta felhangzott az HBO saját gyártású Társasjáték című sorozatában is.

2014-ben jelent meg a zenekar első, tíz dalt tartalmazó - cím nélküli - nagylemeze, melyre az intim és melankolikus hangzás mellett a karcosabb megszólalás, a gitárpop- és az elektronikuszenei megközelítés egyaránt jellemző. ("Meglátjuk majd, volt-e Isten" - Kritikánk itt.)

2015-ben a Pegazusok Nem Léteznek új dalokat írt, klubkoncerteket adott és a jelentősebb nyári fesztiválokon is fellépett. Az időközben Horváth Kristóffal, az Esti Kornél gitárosával öttagúra bővült zenekar második nagylemeznének megjelenése 2016-ban várható.

A január 9-i koncertre különleges műsorral és külön erre az eseményre megálmodott vizuális körítéssel készülnek, s vendéget is hívtak, a hazai zenei élet egyik legendáját, Másik Jánost.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!