szerző:
hvg.hu

A koncertműsorban Lovasi András 1987-ben indult szerzői-előadói pályájának minden időszakából válogat.

A Lovasi ’18 turné ötlete a tavalyi telt házas Lovasi 50-koncertek után vetődött fel: a koncerten szereplő zenészek is szerettek volna valamilyen folytatást, de a koncert és fesztiválszervezők is jelezték a produkció menedzsmentje felé, hogy szerintük a közönség részéről komoly érdeklődés lenne további fellépések iránt is. Végül öt magyarországi és három határon túli fellépést írtak be a naptárukba a zenészek. Aztán, hogy Budapest se maradjon ki, október 26-án és 27-én a Barba Negra Music Clubban ad két klubkoncertet a zenekar.

"A Lovasi-életmű nélkül értelmezhetetlen a magyar közelmúlt (ahogy mondjuk a 60-as évek az Illés, vagy éppen a 80-asok az Európa Kiadó és Kontroll Csoport nélkül). Az, hogy Magyarország nem volt annyira szar hely az elmúlt negyedszázadban, arról több minden más mellett ezek a számok tehetnek. Azt, hogy miközben továbbra is "egy leszedált ország tapsolgat a szarnak", különféle világnézetű és életszemléletű emberek azért még tudnak közösen sírva-nevetve-meghatódva-megigazulva popdalokat üvölteni, ugyancsak ezek a dalok teszik" – írtuk korábban az orfűi koncert után. De ott voltunk az Aréna-koncerten is, ahol szintén rengeteg lélegzetelállító, megindító pillanatnak lehettünk tanúi.

©

Az idei turné koncertanyaga egy válogatás a legjobb, legismertebb Kispál és a borz, Kiscsillag dalokból, de Lovasi egyetlen szólóalbumának, a "Bandi a hegyről”-nek a dalai is előkerülhetnek, már csak azért is, mert ősszel jön a folytatás. November végén jelenik meg a 2. Lovasi-szólóalbum, amiről – ízelítőként – szintén lesz egy-két dal.

A színpadon ott lesz Lovasi legfontosabb alkotótársa, Kispál András, és persze Dióssy D. Ákos és Leskovics Gábor is, akik szinte végigkísérték az alkotópáros munkáját a kilencvenes évek közepétől, a zenekar többi posztján pedig a Kiscsillag mostani felállásának tagjai lesznek.

Időpontok, helyszínek:

2018. június 29. Torockó (RO) DoubleRise Fesztivál
2018. július 17. Bükfürdő
2018. július 18. Debrecen – Campus Fesztivál
2018. július 21. Gombaszög (SK)
2018. július 27. Mezőtúr – East Fest
2018. augusztus 16. Orom (RS) Malomfesztivál
2018. augusztus 18. Mosonmagyaróvár
2018. augusztus 25. Szeged – SZIN
2018. október 26-27. Budapest – Barba Negra Music Club

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!