A 13 legfeleslegesebb diploma

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: felsőoktatás; diploma; továbbtanulás;

Egy amerikai magazin összegyűjtötte a mai gazdasági környezet számára legfeleslegesebbnek tartott diplomákat.

Az összehasonlításhoz a Georgetowni Egyetem statisztikáit és az amerikai munkaügyi hivatal foglalkoztatási adatait használták, a listára került szakok közt mérlegelték a friss diplomások és több éves tapasztalattal rendelkező szakmabeliek elhelyezkedési lehetőségeit, a szakmával havonta megkereshető jövedelmet, illetve az adott iparág növekedési előrejelzéseit a következő tíz évre.

Az adatok alapján az első négy helyen művészeti képzések és kreatív szakmák szerepelnek. Legrosszabb esélye a munkaerőpiacon a képzőművészeti végzettségel rendelkezőknek van, őket követik a színészek, fotósok, filmesek és grafikusok. Ötödik helyen az építészek, hatodik helyen a filozófus végzettségűek állnak. Hetedik helyen az angoltanárok, nyolcadik helyen az újságírók, kilencedik helyen az antropológusok végeztek.

A "vesztes helyzetben" legjobb esélyeik a turizmus-vendéglátás területén végzetteknek, a zenészeknek és történészeknek van, a sort a politikatudományból diplomázottak zárják.

A teljes bejegyzést a Daily Beast oldalán tekinthetik meg.

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X