szerző:
hvg.hu

Nem az életkor és az abból sokszor következő tapasztalat, hanem a tehetség számít a legnagyobb tech cégeknél.

Facebook, Apple, Tesla, Microsoft. Az informatikai szakemberek közül valószínűleg kevesen vannak azok, akik ne dolgoznának szívesen a világ legnagyobb tech cégei közül valamelyiknél. A PayScale által készített felmérés alapján úgy tűnik, a tehetséges fiatalok számára ez nem egy irreális elképzelés, sőt: a vezető vállalatok előszeretettel alkalmazzák őket, akár már egyetemi évek alatt is.

Bár arra vonatkozóan nincs adat, hogy egy-egy cégnél hányan dolgoznak, valamint hány éves a legidősebb és a legfiatalabb munkavállaló, a számok így is nagyon beszédesek. A vállalatok közül a "legidősebb" munkavállalók a Hewlett-Packardnál dolgoznak. Az idézőjel nem véletlen, a világ egyik legnagyobb IT-vállalatánál ugyanis csupán 39 év az átlagéletkor. A Dell a 14. helyre került, náluk az átlag 37 év körül alakul, míg az Intelnél 34, a Microsoftnál 33 ez a mérőszám. A PayScale adatai szerint a legtöbb keresnivalója a Facebooknál lehet a pályakezdőknek, ott ugyanis csupán 28 év a dolgozók átlagéletkora.

©

Persze ezeknél a cégeknél nemcsak a presztízs miatt éri meg dolgozni. Az általunk megkérdezett iskolai informatikusok nagy része úgy gondolja, csak a tech vállalatoknál érdemes munkát vállalni. Az IT-szektorban a megfelelő informatikai végzettséggel idehaza is közel amerikai szintű fizetést lehet kapni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!