szerző:
hvg.hu

Mindössze arra van szükség, hogy ugyanazon a wifi-hálózaton legyen iPhone-unk, iPadünk, androidos eszközünk, mint a számítógépünk, és máris képnézegetővé alakíthatjuk mobilunkat egy ügyes appnak köszönhetően.

Sokan azért tárolnak rengeteg képet a telefonjukon, hogy bármikor megnézhessék azokat, azonban a mobil tárkapacitása igencsak véges, szemben a sokkal nagyobb tárhelyet kínáló számítógéppel. Viszont elég bonyolult a komputeren tárolt képeket a telefonon nézegetni, kivéve, ha letöltöttük az AirPhotoViewer nevű appot, akár iOS-es, akár androidos készülékünk van.

Még valamire szükség lesz: a számítógépünkre kell letöltenünk az AirPhotoServer programot. Ezután a komputeren az AirPhotoServeren belül egyszerű böngészéssel meg kell adnunk azokat a mappákat, amelyekben a később a telefonon is nézhető képeinket tároljuk. Az AirPhotoViewer app fel fogja ismerni a számítógépünket, és a telefon képernyőjén már mutatja is a komputeren megadott mappát.

©

Itt ugyanúgy válogathatunk a képek közül, mintha csak a telefonunkon lennének (de persze nem ott, hanem a komputerünkön foglalják a helyet), sőt még el is e-mailezhetjük őket bárkinek. Még slideshow-t is elindíthatunk a felvételekből, és akár le is menthetünk a fotók közül a telefonunkra.

Ha máskor is tudni szeretne hasznos alkalmazásokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.