szerző:
hvg.hu

Kisebb és nagyobb frissítések történtek a Google alkalmazás-áruházában, többek között megjelent az Azonnali alkalmazások (Instant Apps) lehetőség, amelynek köszönhetően telepítés nélkül kipróbálható a kiszemelt játék, alkalmazás.

A Google Instant Apps nevű fejlesztésével még a tavalyi I/O konferencián találkozhattunk először, majd idén januárban pár próbaalkalmazás megjelent, végül az idei fejlesztői konferencia után tette elérhetővé az ilyen appok fejlesztéséhez szükséges eszközöket a Google.

Mostantól viszont elérhető a világ számára ez az újdonság, a Google Play Ezeket próbáld ki (Try it now) szekciójában. Az ilyen appok streamelhetők, azaz nem kell letölteni ahhoz az eszközre, hogy kipróbáljuk. Persze nem pont ugyanakkorák, mint az eredeti verzió, mindenesetre elvárás, hogy ugyanolyan felhasználói élményt nyújtsanak.

©

Az ingyenes appoknál természetesen egy ilyesfajta lehetőség lényegtelen (legfeljebb töröljük az alkalmazást, ha nem tetszik), azonban egy fizetősnél már nem árthat, ha van mire alapozni a döntést, Egyébként egy pénz visszatérítési rendszer létezik a Google Playben, ehhez a vásárlástól számított két órán belül vissza kell adni az appot, szóval a mostani új lehetőség ennél jóval kényelmesebb.

Az Azonnali alkalmazások lehetősége egyelőre csak az Android 6.0-tól, illetve a frissebb verzióktól él, de hamarosan bevonják az Android 5.0-t is. Az Instant Apps használatáról itt olvashatnak részletesen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!