szerző:
MTI / hvg.hu

Elkészült az első magyar városnéző okostelefon-alkalmazás, amelynek segítségével nyomon lehet követni a filmezés aktív jelenlétét Budapesten.

A [email protected] Film Destination Budapest nevű, iPhone-ra és androidos készülékekre is letölthető alkalmazás a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikaiés Automatizálási Kutatóintézet és a Film Destination nevű filmturisztikai kreatív csapat együttes fejlesztéseként született.

©

Az ingyenes, angol-magyar nyelvű alkalmazás a hazai filmgyártás hagyományaira támaszkodva az eddigi legteljesebb mozgókép-tematikájú turisztikai útmutató Budapestről, amely a Magyarországon dolgozó filmeseknek és az országban megforduló filmturistáknak is ínyencség. De talán a budapestieknek is érdekes élmény egyes helyszíneken felidézni a forgatási helyszínek egyedi varázsát és a különböző, Budapesten megfilmesített világvárosok hangulatát.

A fejlesztők ígérete szerint folyamatosan bővülő alkalmazásban jelenleg több mint 70 filmhelyszín, valamint 20 olyan város található, amelyet Budapest "alakított" nemzetközi produkciókban. Mindezek mellett filmbarát éttermek, szállodák, boltok gyűjteménye is megtalálható a virtuális valóság bevonására is képes új alkalmazásban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.