szerző:
hvg.hu

A Facebook Messenger fejlesztői már javában tesztelik a Your Emoji nevű új funkciót, ami messengeres fényképünk mellett jelenít majd meg egy emojit – ha akarjuk.

Az, hogy a Facebookon hangulatjelekkel fejezhetjük ki azt, hogy épp mit is csinálunk (vagy csináltunk), valószínűleg nem senkinek nem okoz meglepetést. Igaz ez a Facebook Messengerre is, hiszen lassan annyi különböző emoji (meg persze matrica és GIF) áll a felhasználók rendelkezésére, hogy szinte már írott szöveg nélkül, képpel is könnyen el lehetne kommunikálni. A Messenger fejlesztői azonban csavartak egyet a dolgon.

WABetaInfo osztotta meg azt a Twitterre feltöltött képet, amin feltűnik egy új dolog a Messengerben. Az újítás lényege, hogy a felhasználó kiválaszthat egy hangulatjelet, ami 24 órán át megjelenik majd a fotója mellett a Messengerben, utána pedig automatikusan eltűnik.

A TechCrunch kiderítette, hogy az új funkciót Your Emojinak hívják (magyarul valószínűleg: a te hangulatjeled), és azért tűnhetett fel néhányaknál, mert tesztelik – arra kíváncsiak, hogy milyen formában fogadnák jól a felhasználók.

Az újítással azt szeretnék elérni, hogy valaki ilyen egyszerű módon is képes legyen közölni, hogy mit tervez vagy épp hogyan érzi magát. A Your Emoji a Messenger mobilos változatában, az Elérhető fülön található, a tesztben szereplő felhasználók pedig kedvükre változtathatják meg, hogy épp melyik hangulatjelet szeretnék választani.

Mindez több szempontból is hasznos fejlesztés lehet. Egyrészről így újfajta módon lehet üzenni majd az ismerősöknek arról, hogy épp mit csinálunk. És könnyen, hogy a látott hangulatjel alapján nagyobb valószínűséggel lépnek kapcsolatba azzal az illetővel az ismerősei, aki például egy szomorú emojit választ, mintha "csak" leírná a Facebook hírfolyamába, hogy hogyan érzi magát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!