szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Alig száradt meg a tinta a román állam és a Daewoo között, a koreai cég egykori craiovai gyárának 60 millió dollárért való, Bukarest általi visszavásárlásáról kötött szerződésen, a Ford csúcsvezetősége máris bevetette nehéztüzérségét Calin Popescu Tariceanu miniszterelnöknél.

A román kormány a jelek szerint tartja ígéretét, hogy a visszaállamosítás után azonnal újraprivatizálja a Citroen által még a szocialista érában épített, majd a rendszerváltás után a Daewoo kezébe került és modernizált üzemet, így nem véletlen, hogy a kormányfő ma fogadta Stephen Biegunt, a Ford Motors nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnökét és Lyle Watterst, a Ford Europe stratégiáért felelős igazgatóját, akik, kiszivárgott információk szerint komolyan érdeklődtek a lehetőségek iránt. Tariceanu kijelentette, minél hamarabb túl akarnak adni a gyáron, és aki megvásárolja, az jelentős kedvezményekre számíthat a román államtól.

Korábban úgy hírlett, a Logan meglódulása miatt kapacitáshiánnyal küszködő Renault-Dacia is szemet vetetett az üzemre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Óriási nyereményakciót hirdet pedagógusoknak az Emmi: akár elismerő oklevelet is nyerhetnek

Óriási nyereményakciót hirdet pedagógusoknak az Emmi: akár elismerő oklevelet is nyerhetnek

Már terjed a neten, hogy a bejrúti robbanást “valójában” rakéta okozta

Már terjed a neten, hogy a bejrúti robbanást “valójában” rakéta okozta

A NAV őrizetbe vett egy “közismert milliárdost”– videó

A NAV őrizetbe vett egy “közismert milliárdost”– videó